Najnovije

ZAHAROVA O HAOSU U BEOGRADU: Jasno - spoljni faktor!

Zaharova se opet oglasila...

Nedelju dana nakon vanrednih izbora za Skupštinu Republike Srbije, pod izgovorom navodne prevare, došlo je do pokušaja "majdanizacije" na uličnim protestima u Beogradu. Koriste se dobro poznati šabloni iz zapadnih priručnika, koji su već više puta korišćeni u velikom broju zemalja, i to sa neizbežno tragičnim rezultatima, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Po ustaljenoj praksi, ulogu podstrekača imali su 'aktivisti', mobilisani od raznih struktura koje se finansiraju i kontrolišu spolja. Vrhunac višednevnih provokacija desio se 24. decembra, kada je oko 2.000 demonstranata nameravalo da upadne u kabinet gradonačelnika Beograda", kazala je Zaharova na današnjem brifingu.

Kako je dodala, očigledno je da se oni koji su započeli i učestvovali u ovom sramnom napadu pokušavaju da destabilizuju situaciju, a izbori nemaju veze sa tim.

"Oni sprovode nasilje prema državi Srbiji, zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova i drugim državnim organima koji samo štite građane. Cinično se kriju iza borbe za pravdu i ljudska prava, ali svojim ponašanjem pokazuju svoj pravi odnos prema tim vrednostima", dodala je.

Prema njenima rečima, na poslednjim izborima u Srbiji većina građana je iskazala svoje mišljenje, a Srbi su ubedljivo potvrdili podršku aktuelnom rukovodstvu zemlje, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

"Međunarodni posmatrači, uključujući i ruske, nisu identifikovali kršenja koja bi mogla dramatično da utiču na ishod glasanja. Želja da se raspirivanjem anarhije iznudi preispitivanje rezultata glasanja nema nikakve veze sa demokratijom", zaključila je Zaharova.

Izvor: RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA