Najnovije

ŽESTOKE BORBE NA CELOM ISTOKU UKRAJINE: Stvara se uslov za blokadu Kupjanska (VIDEO MAPA)

Ruska vojska vodi moćnu ofanzivu na istoku Ukrajine i značajno je povećala upotrebu oklopnih vozila i dronova kamikaza, izjavio je komandant kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski.

Ruska vojska (Foto: RIA Novosti)

Ključne tačke iz izveštaja ukrajinske vojske:

Situacija za Oružane snage Ukrajine ostaje teška; ruska armija nastavlja intenzivne ofanzivne operacije na kupjanskom, limanskom, severskom i bahmutskom pravcu.

Na kupjanskom pravcu Rusi svim silama pokušavaju da zauzmu Sinkovku i stvore uslove za blokadu Kupjanska. Oružane snage Rusije se pregrupisavaju, prebacujući tamo snage iz drugih pravaca.

U pravcu Limana, Rusija je nastavila intenzivnu ofanzivu za izbacivanje ukrajinskih oružanih snaga iz šumskog područja Serebrjanski i proširenje brda Torski; u toku je pokušaj zauzimanja sela Terni i pristupa reci Černi Žerebec.

Na severskom pravcu Oružane snage Rusije nastoje da razviju ofanzivu u oblastima Spornog i Belogorovke, a vrše se pripreme za razvoj ofanzive u pravcu Soledara i Severska.

U pravcu Bahmuta, Ruska Federacija pokušava da zauzme Bogdanovku i povrati izgubljene položaje u okolini Kleščejevke, Kurdjumovke i Andrejevke.

Napad '’Ahmata'’ na kolumbijske plaćenike pogledajte OVDE.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA