Najnovije

DODIK: Samo u ustavnoj BiH Republika Srpska ima svoje mesto (VIDEO)

Samo u ustavnoj BiH Republika Srpska ima svoje mesto i to mesto mi želimo da rehabilitujemo, poručio je za RTRS predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Milorad Dodik (Foto: Predsedništvo RS)

- Kako će se procesi nakon toga odvijati videćemo. Ništa nećemo da radimo što bi bilo neka vrsta nasilja, pogotovo ne antiustavno. Mi ćemo raditi ustavne aktivnosti - rekao je Dodik.

Dodik je naveo da se neće tolerisati želja da se oduzme imovina Republici Srpskoj i da se ta imovina postavi na nivo BiH.

- Mi smo rekli da je to linija. Razgovarao sam sa nekim opozicionim prvacima i oni takođe misle da je to momenat u kome Republika Srpska mora da vrati samostalnost onako kako je to predviđeno  Dejtonskim mirovnim sporazumom - poručio je Dodik.

Dodik navodi da će doneti odluku o samostalnosti Republike Srpske u okviru Dejtonskog mirovnog sporazuma i eliminisati sve što je doneseno u prethodnih 25 godina, te da će kako kaže odbaciti sva ta vanustavna rešenja.

- Donećemo ključno pitanje da Sud i Tužilaštvo BiH ne mogu da deluju na prostoru Republike Srpske jer nisu ustavna - rekao je Dodik.

Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA