Najnovije

BIVŠI SAVETNIK NETANJAHUA: Hamas su islamska verzija ustaša - priznavanje Kosova je greška Izraela (VIDEO)

Hamas su islamska verzija ustaša, pretnja civilizaciji i kao takvi moraju biti uništeni, kaže u intervjuu za Kosovo Onlajn, Majkl Frojnd, predsednik Udruženja jevrejsko-srpskog prijateljstva, poznati novinar i bivši savetnik Benjamina Netanjahua. 

U intervjuu za Kosovo Onlajn, Frojnd je iz NJujorka rekao da je Izrael pogrešio što je priznao nezavisnost Kosova i da bi rat između Izraela i Hamasa mogao da eskalira, jer je, prema njegovim rečima, širenje islamskog ekstremizma nešto što preti svakoj zemlji u Evropi. .

Trenutno su svi njegovi sinovi u izraelskim oružanim snagama.

"Bio sam blagosloven sa pet sinova i svi su u vojsci. Četiri su u borbenoj rezervi, jedan je na severu na granici u Libanu gde je bilo mnogo akcija protiv Hezbolaha. Veoma teška vremena, očigledno za mene. kao otac, mnogo neprospavanih noći, ali u isto vreme, veoma sam ponosan na njih i njihovu posvećenost zemlji i odbrani našeg naroda i Izraela“, kaže Frojnd.

“Širenje islamskog ekstremizma je nešto što preti svakoj zemlji u Evropi i većini zapadnog sveta. Mnogo je zanimljivih istorijskih paralela između Srbije i Izraela. Male zemlje okružene neprijateljskim snagama, koje su tokom istorije bile okupirane i osvajane. Međutim, Jevreji i Srbi su jaki i odlučni narodi, nećemo stajati po strani dok drugi pokušavaju da nas unište. Za vreme Holokausta Srbi i Jevreji su zajedno stradali od ustaša i Nemaca. Sada je vreme da Srbi i Jevreji žive zajedno i podržavaju jedni druge. Pratio sam vesti o Kosovu i vidim kako su i međunarodni mediji koji izveštavaju o pristrasnosti Izraela takođe pristrasni prema Srbiji po istom obrascu. Ne govore istinu, ne razmatraju istorijski kontekst i šire propagandu Prištine. Ali, kao što znamo, Kosovo je kolevka srpske civilizacije, ono je za Srbiju ono što su za Izrael Jerusalim, Judeja i Samarija. Naši narodi moraju stajati jedni uz druge.”, objašnjava bivši Netanjahuov savetnik.

Na pitanje da li je priznavanje nezavisnog Kosova bilo greška, Frojnd kaže: “Apsolutno. Ubrzo nakon takve odluke, koja je doneta pod jakim američkim pritiskom, jer je Izrael godinama odbijao da prizna Kosovo, ali je to učinio pod pritiskom bivše američke administracije, napisao sam snažan članak u Jerusalem Postu u kome sam kritikovao vladu zbog toga. . To je bila uvreda za istoriju, pravdu i moral, nadamo se da ćemo uspeti da ubedimo izraelsku vladu da se predomisli i povuče priznanje takozvane nezavisnosti Kosova.”

Pogledajte šta sve kaže Frojnd:

Pročitajte OVDE o protestima širom Ukrajine 

Izvor: Kosovo Onlajn / Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA