Najnovije

"ProGlas" U KOSOVSKOJ MITROVICI: Vi ne zanimate vlast u Beogradu

Na Kosovu i Metohiji, na poziv građana Kosovske Mitrovice, održana je tribina „Potpiši i podrži ProGlas“, na kojoj su govorili dr Miodrag Jovanović, profesor Univerziteta u Beogradu, književnik i izdavač Gojko Božović, kao i Milica Andrić Rakić, program menadžer Nove društvene inicijative.

Božović je prvo rekao: „Došli smo u najboljoj nameri da razgovaramo i da vas čujemo”.

– Obični ljudi imaju mnogo više razumevanja i solidarnosti sa našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji od vlasti koja Srbijom vlada više od 10 godina. Kako živi običan svet, koje su njegove stvarne potrebe – to ne učimo od onih koji vladaju. Vlada je postala personalizovana. Postalo je duboko lično, bez odgovornosti i obaveza prema ustavnom poretku zemlje - rekao je Božović.

On je dodao da neko mora da odgovara što stanovnici Kosova i Metohije ne mogu da glasaju na svom području, već se autobusima odvoze do drugih mesta gde glasaju.

- Pitaju nas zašto se Kosovo i Metohija i kosovski problem nigde ne pominju u ProGlasu. Ne pominje se iz istog razloga što nismo pomenuli ni Evropsku uniju, ni litijum, ni ekologiju, ni čitav niz pitanja oko kojih pojedine stranke u Srbiji vode političke kampanje. ProGlas nije politička stranka, ProGlas su građani. On ne može i ne sme da ponudi nikakvo konkretno rešenje u smislu konkretnih politika. ProGlas je trasiranje osnovnih pravaca, kako institucije u ovom društvu treba da funkcionišu – rekao je profesor Jovanović.

ProGlas nastavlja da se širi u Srbiji, a dan posle Kosovske Mitrovice, pokretači inicijative posetiće Kraljevo.

Iza inicijative ProGlas stali su LJubomir Simović, prof. dr Vladimir Kostić, prof. dr Ivanka Popović, Miodrag Majić, prof. dr Miodrag Jovanović, Dragan Bjelogrlić, prof. dr Vladica Cvetković, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srdan Golubović, Biljana Stepanović, prof. dr Filip Ejdus, prof. dr Tamara DŽamonja Ignjatović, i Petar Peca Popović.

Inicijativu je do sada potpisalo skoro 165.000 građana.

Pročitajte OVDE šta je predsednica Zavetnika poručila iz Kraljeva

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA