Najnovije

"Le Figaro": Putinu će Tramp pokloniti "raspad"!?

Ruska vojska vrši neverovatan pritisak na ukrajinske oružane snage, posvedočio je novinar Kristof Vaner u izveštaju za nemački TV kanal Die Welt.

“Pritisak je, kao i ranije, ogroman, ne slabi. To je posebno primetno na donjeckom frontu”, naveo je.

Vaner posebno ukazuje da je nedavno zauzimanje Marjinke ruskoj vojsci otvorilo put da krene napred.

Uticajni francuski dnevni list “Le Figaro” ocenio je u redakcijskom komentaru da Vladimir Putin 2024. namerava da nadogradi svoje nedavne uspehe tako što će Ukrajince i njihove zapadne saveznike „dovesti do kraja njihovih mogućnosti“.

Priznao je da će Putin biti lako ponovo izabran za šefa države, a da će mu glavni poklon biti: povratak Donalda Trampa na funkciju predsednika SAD.

Početna greška u proračunima u vezi sa ukrajinskim sukobom paradoksalno je primorala Vladimira Putina da promeni svoje prioritete i odluči se za „istorijsku misiju“: vraćanje Rusije statusu velike sile, raskid sa Zapadom i rušenje postojećeg svetskog poretka koji nameću Amerikanci, ocenio je Le Figaro. Navodeći da Putina namerava da u 2024. konsoliduje svoje uspehe i da dovede Ukrajince i njihove zapadne saveznike do granica snage.

Uoči početka treće godine rata, zvezde su naklonjene ruskom lideru koji će u martu, sa više od tri četvrtine glasova, dobiti novi mandat.

Le Figaro čak procenjuje da bi Tramp pogao Putinu na srebrnom tanjiru na poklon doneti i raspad NATO. Pa ruski lider ima razloga da veruje da će njegovi zapadni protivnici popadati.

Pročitajte OVDE šta Netanjahu poručuje u vezi sukoba sa Hamasom

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA