Najnovije

ODMAZDA ZA BELGOROD: Ruska osveta je stigla

Ruske oružane snage su napale ciljeve u Ukrajini nakon napada Oružanih snaga Ukrajine na Belgorod, saopštava Ministarstvo odbrane Rusije.

Eksplozija (Ilustracija: RusVesna)

„Oružane snage Ukrajine su juče izvele udar višecevnim raketnim sistemima na grad Belgorod, u kojem su poginuli civili, uključujući i decu“, saopštilo je ministarstvo i napomenulo da je kao odgovor na ove akcije ruska vojska napala centre odlučivanja i vojne objekte u Harkovu.

Tako je zadat udarac hotelskom kompleksu Harkov Palas, u kome su bili predstavnici Glavne obaveštajne uprave i Oružanih snaga Ukrajine koji su učestvovali u planiranju napada u Belgorodu. Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, tamo je bilo stacionirano do dve stotine stranih plaćenika, za koje je planirano da budu umešani u napade na ruskoj teritoriji koja se graniči sa Ukrajinom.

Ministarstvo odbrane Rusijeje objavilo informaciju o likvidaciji predstavnika rukovodstva Službe bezbednosti Ukrajine, stranih plaćenika i boraca jedinice Kraken.

Ruska vojska naglašava da će Rusija udarati samo na vojne ciljeve i infrastrukturu koja je direktno povezana sa njima.

Prethodno je guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov saopštio da je broj poginulih u napadu na Belgorod porastao na 24 osobe. On je dodao i da su forenzičari utvrdili da postoji još jedno preminulo dete.

Eksplozije u centru Harkova pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA