Najnovije

PESKOV "O'LADIO" ZAPADNJAKE: Sve je teže bacati novac u ukrajinsko bure bez dna!

Jasno je da je evropskim zemljama sve teže da bacaju novac u ukrajinsko bure bez dna, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov komentarišući tekst "Fajnenšel tajmsa" o tome da 50 milijardi evra, koje je EU planirala da izdvoji za Ukrajinu, možda ipak neće biti dati Kijevu zbog nesuglasica vezanim za budžet Unije.

On dalje navodi da je Rusija, s druge strane, uspela da se prilagodi novim uslovima nastalim nakon početka SVO i uvođenja sankcija protiv Moskve, i dodaje da će vojna operacija biti nastavljena.

Mi imamo neophodna sredstva da nastavimo SVO, kratko je prokomentarisao portparol Kremlja.

Govoreći o poslednjem incidentu u Južnom kineskom moru, kada je američki ratni brod nezakonito narušio suverenitet Kine i bez dozvole ušao u to more, Peskov kaže da Rusija ne pozdravlja bilo kakve provokacije:

"Baš suprotno - mi pozdravljamo bilo kakve korake koji vode povećanju međusobnog poverenja, predvidljivosti i stabilnosti".

Podsećamo, FT je objavio da unutar EU postoji veliki problem i neslaganje po pitanju podrške Ukrajini.

Države članice EU daleko su od postizanja dogovora o zajedničkom budžetu EU uoči samita u Briselu 14. i 15. decembra, uključujući i 50 milijardi evra za Ukrajinu, saopštili su zvaničnici EU koji su želeli da ostanu anonimni, piše "Fajnenšel tajms".

Pročitajte OVDE šta poručuje Marinika Tepić

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA