Najnovije

PUTIN OKUPIO SVOJE LJUDE ZA STO: Ovo su direktna uputstva

Lider Rusije uručuje akreditive novim ambasadorima iz 21 zemlje koji će raditi u Ruskoj Federaciji.

Vremena su teška, raste kriza u globalnoj politici i ekonomiji, a regionalni sukobi se intenziviraju, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin na dodeli akreditiva ambasadorima koji dolaze da rade u Rusku Federaciju.

"Sukob u Pojasu Gaze dobio je odlike humanitarne katastrofe", naglasio je.

    Svet danas proli kroz radikalnu transformaciju, ukazuje predsednik. "Prethodni jednopolarni sistem zameniće novi, pravedniji multipolarni svetski poredak. Verujem da je to svima već postalo očigledno. Ali ni taj nepovratan proces nije bez poteškoća", ukazuje Putin.

Međutim, Rusija teži konstruktivnoj saradnji sa svim zemljama i ne želi da prihvati blokovsku konfrontaciju, ističe lider Rusije. "Želimo da se pridržavamo ravnopravnosti i poštovanja uzajamnih interesa", naglasio je.

"Rusija je država u kojoj ćete raditi i živeti nekoliko narednih godina", kazao je predsednik i čestitao početak rada u zemlji.

Formiranje pravednog sistema međunarodne ekonomske saradnje gde neće biti sankcija i politički motivisanih ograničenja je ono čemu Rusija teži.
Odnosi sa Nemačkom krasila saradnja pola veka

Obraćajući se ambasadoru Nemačke, Putin konstatuje da je rusko-nemačke odnose nekada polovinu veka krasila saradnja koja je bila korisna ne samo za Berlin i Moskvu, već za ceo evropski kontinent.

Odnose je karakterisala saradnja u sferi energetike, dodaje Putin.

Rusija je bez greške i pouzdano snabdevala Nemačku gasom i drugim energentima, ali je ta saradnja prekinuta eksplozijom Severnog toka 1 i 2 u Baltičkom moru, ističe Putin.

Sadašnji zamrznuti odnosi "koji nisu prekinuti na inicijativu Rusije", ne odgovaraju ni Rusiji, ali pre svega nisu dobri za samu Nemačku, naglašava ruski lider.

"Zalažemo se za obnavljanje odnosa na principu jednakosti i uzajamnog poštovanja", istakao je.
Australija blokira saradnju

Australija je bila saveznik u borbi protiv nacizma, i nekada je sa Rusijom imala dobre odnose i bogatu saradnju, podsetio je Putin.

Međutim, sada su to samo uspomene, saradnja je prekinuta u svim sferama, a blokovska politika Australije narušava poverenje i otežava saradnju.

VELIKA AKCIJE SRPSKE VOJSKE! Uhapšen špijun, ušao u Srbiju pa odavao tajne naše vojske

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA