Najnovije

UKRAJINCIMA JE DOSTA: Čak 44 odsto Ukrajinaca priželjkuje kompromis u pregovorima sa Rusijom

Spremnost na kompromis procentualno više izražava starosna grupa od 18 do 35 godina (45 posto), a najveći broj njih se nalazi na istoku Ukrajine (51 odsto), piše "Strana.ua".

Nešto manje od polovine Ukrajinaca (44 odsto) izrazilo je spremnost na kompromis u pregovorima sa Rusijom, premda je takvih najviše na istoku zemlje (više od polovine), piše ukrajinsko izdanje "Strana.ua", pozivajući se na rezultate novembarskog istraživanja javnog mnjenja grupe "Rejting".

Takođe, 48 odsto Ukrajinaca bi odbilo pregovore i nastavilo borbu. U odnosu na prošlu zimu i leto ovaj broj je opao, jer je tada čak 60 odsto stanovništva delilo tu tačku gledišta, piše "Strana.ua".

Spremnost na kompromis procentualno više izražava starosna grupa od 18 do 35 godina (45 posto), a najveći broj njih se nalazi na istoku Ukrajine (51 odsto). Oni koji bi radije da se sukob nastavi procentualno imaju od 36 do 50 godina i najviše ih je na zapadu zemlje (50 posto).

"Blumberg" je u novembru objavio da su neki Ukrajinci spremni da žrtvuju teritorije zarad mira sa Rusijom, s obzirom da u ukrajinskom društvu raste razočaranje, očaj i umor zbog neuspešne kontraofanzive i nedostatka izgleda za brzi završetak sukoba.

Moskva je ranije više puta nagovestila da je spremna za pregovore, ali je Kijev uveo zabranu na njih na zakonodavnom nivou.

STRATEŠKE PROMENE NA HERSONSKOM FRONTU: Dnjepar ledi, šta to znači za ukrajinsku armiju

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA