Najnovije

UKRAJINSKI GENERALŠTAB: Masovni udari ruskih dronova - slabe napadi kod Avdejevke

Ukrajinske snage saopštile su da su tokom noći oborile 18 ruskih bespilotnih letelica i jednu vođenu raketu iznad devet oblasti.

U objavi na Telegramu, ukrajinske snage navode da su ruske snage ispalile u noći između 3. i 4. decebra ispalile ukupno 23 drona širom zemlje.

Nastavlja se borba dronovima Ukrajine i Rusije. Kijev je optužio Moskvu za jučerašnji napad na Herson u kojem su, kako tvrde, poginule dve osobe, a četiri povređene.

Tvrdi da je ukrajinska PVO uništila 10 dronova tipa "šahed" od 12, koliko je Rusija lansirala prema Ukrajini. 

Ukrajinske oružane snage navode i da slabi intenzitet ruskih kopnenih napada na Avdejevku zbog, kako kažu, lošeg vremena i velikih ruskih gubitaka.

"Ukrajinski grad Avdejevka, pod stalnom ruskom vatrom, doživeo je manje kopnenih napada u poslednja 24 sata zbog velikih ruskih gubitaka i lošeg vremena", rekao je Vitalij Barabaš, načelnik gradske vojne uprave.

Moskva, sa druge strane, tvrdi da je vojska pogodila ukrajinski štab vazdušne odbrane u Dnjepru, te skladišta goriva u oblastima Mirgoroda, Poltavskoj oblasti i gradu Hmeljnicki, kao i arsenal municije u Nikolajevskoj oblasti.

Tvrdi da su za nedelju dana, ruske snage izvele 27 napada visokopreciznim oružjem i dronovima na aerodromsku infrastrukturu ukrajinske vojske, arsenale i skladišta municije. 

U međuvremenu se oglasio generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg koji je upozorio da su ratovi sami po sebi nepredvidivi i da "treba biti spreman i na loše vesti iz Ukrajine".

Ukrajina i Poljska otvaraju danas dodatni granični prelaz za prazne kamione koji danima čekaju na granici.

Pročitajte OVDE o susretu Čedomira Jovanovića i Aljbina Kurtija

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA