Najnovije

AMERIČKI INSTITUT JAVLJA! Rusi izveli seriju raketnih napada sa jednim ciljem

Prema najnovijim izveštajima američkog Instituta za izučavanje rata, ruska armija je izvela seriju raketnih udara i udara bespilotnim letelicama po Hersonskoj oblasti u Ukrajini. Ističe se da su ruske vojske napredovale u raйonu Sinjkovki i sada kontrolišu približno polovinu teritorije tog naselja.

Osim toga, Oružane snage Ukrajine su bezuspešno pokušale napad u raйonu Sinjkovki na Kupjanskom pravcu, kao i u raйonima Torskog, Jampolovke i Dibrove.

Na Bahmutskom pravcu, ruske oružane snage nastavile su sa svojim nastupanjem i napravile značajan napredak na severozapadnom flangu Bahmuta. Takođe, na Avdejevskom pravcu, ruske vojne snage su ostvarile uspehe, napredujući u oblasti vodohranilišta direktno severno od Avdejevke i u okviru Stepovog.

ZELENSKI DOBIO LOŠE VESTI: Ukrajina će izgubiti sve

U izveštaju se dalje navodi da Vojska RF nastavlja sa napadima na lesne masive blizu Staromajorskog, u raйonu granice Donjecke Narodne Republike i Zaporoške oblasti.

Konstantin Mašovec, ukrajinski vojni obozrevatelj, izvestio je da ruska vojna grupa "Dnjepr" u Hersonskoj oblasti iskorišćava loše vremenske uslove za pregrupisavanje i koncentraciju svojih glavnih snaga protiv ukrajinskog mostobrana u Krinkah.

Boško Obradović: „Lucifer“ Željka Mitrovića vređa verska osećanja građana Srbije i treba ga zabraniti

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA