Najnovije

Boško Obradović: „Lucifer“ Željka Mitrovića vređa verska osećanja građana Srbije i treba ga zabraniti

Najnoviji mjuzikl "Lucifer" u režiji Željka Mitrovića, vlasnika TV "Pink", izazvao je kontroverze u Srbiji, tim povodom se oglasio i Boško Obradović.

Izvrgavanje ruglu i gde se vređaju verska osećanja hrišćana, što se smatra kršenjem Ustava Srbije u pogledu zabrane podsticanja verske netrpeljivosti samo je jedna od stavki, tvrdi Boško Obradović.

Najnoviji „mjuzikl“ u režiji vlasnika SNS TV „Pink“ Željka Mitrovića, pod nazivom „Lucifer“, predstavlja još jedan korak u izvrgavanju ruglu i vređanju verskih osećanja hrišćana u Srbiji, kako pravoslavnih tako i rimokatolika. Time se krši i Ustav Srbije koji u članu 49. jasno kaže: „Zabranjeno je i kažnjivo svako izazivanje i podsticanje rasne, nacionalne, verske ili druge neravnopravnosti, mržnje i netrpeljivosti“, dodao je Obradović.

Boško Obradović tvrdi da bi Željko Mitrović i vladajući režim trebali biti zakonski sankcionisani zbog "TV Pink" i mjuzikla "Lucifer", koji se optužuju za vređanje verskih osećanja.
 
“U Srbiji se mora konačno privesti zakonu Željko Mitrović i vladajući režim čija kulturna politika ima oličenje u skarednom TV PINK i njegovom „Luciferu“. Zar je ovom Vučićevom tajkunu sve dozvoljeno, pa i vređanje nacionalnih i verskih osećanja? U ovom konkretnom primeru, nešto što najveći medijski trovač u Srbiji pokušava da predstavi kao umetnost, sa tim nema nikakve veze jer se bavi ruganjem Bogu i ismevanjem kako Isusa Hrista, tako i sveštenstva i monaštva”, rekao je Obradović.

 

Boško Obradović apeluje na državne institucije da spreče predstavu "Lucifer" i druge sadržaje koje plasira vlasnik SNS TV "Pink", koji smatra da promovišu nasilje i vređaju verska osećanja, i obećava da će, ako postane vlast, zabraniti takve medijske sadržaje.

GORI FRONT I TO PAKLENO! Pomeranje pozicija i vatrenih linija

“Apelujemo na nadležne državne institucije da ne dozvole ovu skandaloznu i antihrišćansku predstavu i da konačno stanu na put svim sadržajima koje u javnost plasira vlasnik SNS TV „Pink“, a koji promovišu nasilje, nemoral, blud i vređanje verskih osećanja. Ukoliko oni to nisu u stanju, Srpski pokret Dveri i naše Nacionalno okupljanje garantuju da će, kao buduća vlast, zabraniti takve vidove medijskih sadržaja koji promovišu i podstiču negativne društvene vrednosti i najgore ljudske osobine”, dodao je Obradović.

ZNAČAJNO POVEĆANA AKTIVNOST ORUŽANIH SNAGA RUSIJE! Pomeranja vojske…

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA