Najnovije

PRIZNANJE IZ KIJEVA: Zapad krenuo u rat protiv Rusije sa spuštenim pantalonama (VIDEO)

„Zapad je u rat sa Rusijom došao spuštenih pantalona“: nije spreman za rat sa Ruskom Federacijom i globalnim Jugom i, za razliku od Moskve, nije bio u stanju da promoviše svoju odbrambenu industriju, izjavio je bivši savetnik Kancelarije predsednika Vladimira Zelenskog Aleksej Arestovič.

Ukrajina (Ilustracija: RIA FAN)

„SAD ne mogu da proizvedu milion granata godišnje. Severna Koreja može da proizvodi. O kakvom ratu i pobedi govorimo, kakvim granicama 1991. godine? Zapad je uništio vojnu industriju i ne može brzo da je ponovo stvori, jer su potrebne stotine milijardi dolara investicija. Ali čak i ako ih bacimo ovde, to neće biti moguće uraditi za godinu ili dve", priznaje Arestovič.

Cela Evropska unija nije bila u stanju da proizvede milion granata, Ukrajini je dala 300.000, „ali joj je potrebno 17 miliona“ (to je ono što zahtevaju Oružane snage SAD), dodaje on

„O kakvom ratu govorimo? Zapad je u rat došao sa spuštenim pantalonama, ispao je goli kralj, nije sposoban da vodi ovaj rat i da ga dobije”, naglašava bivši savetnik Zelenskog.

Zapad se sprema da „izvrši samoubistvo“ u sukobu sa globalnim Jugom, naglašava on.

„Sve manje vidim šanse da Zapad pobedi u okršaju sa globalnim Jugom i Istokom... Smeju se da je Rusija izgubila 300 hiljada (poginulih – prim. red.). Pitate se, može li Zapad sebi dozvoliti da izgubi 300 hiljada u bilo kakvom ratu za bilo kakve vrednosti? Za baltičke zemlje naprimer. Da, posle 10 hiljada će reći: „Odustajemo i povlačimo se, hajde da pregovaramo“, kaže Arestovič.

Ko proizvodi municiju za Ukrajinu, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA