Najnovije

VAŠINGTON ZABORAVIO NA MORALNE STANDARDE! Američki general pozivao da se Rusima "režu grkljani"

Pored toga, bivši načelnik Združenog generalštaba Oružanih snaga SAD, je pozivao Ukrajince da izvode teroristički napade na rusko civilno stanovništvo.

Bivši načelnik Združenog generalštaba Oružanih snaga SAD, general Mark Mili je tokom vojnih vežbi u Vizbadenu 2022. godine predlagao ukrajinskim specijalcima da Rusima "režu grkljane", objavio je "Vašington post".

Svaki Rus kada ode na spavanje treba da se zapita da li će mu prerezati grkljan tokom noći, naveo je Milijeve reči zvaničnik koji je, kako pišu mediji, prisustvovao razgovoru.

Pored toga, američki general je pozivao Ukrajince da izvode teroristički napade na rusko civilno stanovništvo. Na ovaj način je hteo da motiviše ukrajinske vojnike na delovanje na teritorijama pod ruskom kontrolom.

Genocid i pozivanje na njega se smatraju međunarodnim zločinom, isticali su ruski zvaničnici kao odgovor na neprestane pozive ukrajinskih vlasti na "ubijanje Rusa". Ruski zvaničnici su odavno objasnili da je ćutanje Zapada na rusofobične izjave visokih ukrajinskih zvaničnika ništa drugo do odobravanje istih i saučešće u zločinu.

"Vreme je pokazalo da nacistička ideologija i dalje živi. U monstruoznim geopolitičkim eksperimentima, koji imaju za cilj obuzdavanje Rusije, ponovo se koristi nacistička ideologija. Danas njihov barjak nose kolaboracionisti koji su posle rata našli utočište na Zapadu, nacistički zločinci i njihovi mladi sledbenici", ukazalo je ranije rusko Ministarstvo spoljnih poslova u saopštenju.

Vašington je odavno zaboravio na moralne standarde jer ne osuđuje objavljivanje poziva na "ubijanje Rusa u Ukrajini", istakla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

PREGOVORI O USLOVIMA MOSKVE: Ruski raketni potencijal je uplašio Zapad

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA