Najnovije

KOPRIVICA: Kvisling Vučić je prijatelj naših neprijatelja! (VIDEO)

Ono što je problem sa tom retoričkom taktikom koju primenjuje naš predsednik jeste da on, ne samo da otežava našu situaciju, nego on pravi jednu vrstu vrlo štetnog predstavljanja, tako da nam naše neprijatelje predstavlja kao prijatelje, rekao je doktor Časlav Koprivica, profesor sa Fakulteta političkih nauka, prilikom gostovanja u emisiji Luča kanala Pravi odgovor. 

Komentarišući upravo nedavnu posetu predsednika Emirata, prvoj od arapskih zemalja koja je priznala Kosovo, pa srdačan susret sa Đorđom Meloni, premijerkom Italije koja pritiska Srbiju da prizna Kosovo, kazao je da ne samo da se narod time dovodi u zabludu, već to ima i druge posledice. 

- To je ujedno i politika dovođenja Srbije u ekonomsku zavisnost od onih država koje su priznale tzv. Kosovo, koje su bile zemlje agresori. Koje se nikada nisu toga odrekle ni pokajale i koje nastavljaju sa politikom otimanja Kosova i Metohije od Srbije, odnosno poništavanja svih vitalnih interesa Srba u Evropi, gde god da se pojave. Bila to Srpska, Crna Gora i naravno Republika Srbija – opominje Koprivica. 

On je konstatovao da je to politika kolaboracije sa nepriajteljem Srbije, a da je Aleksandar Vučić kvisling. 

- Ne možemo da negiramo činjenicu da su najsnažnije zemlje EU upravo one koje su priznale Kosovo, ali oni koji su priznali Kosovo naši su neprijatelji. To ne znači da ćete odmah da im skačete za oči, već to znači da svoje ponašanje ubuduće u ekonomskim, međunarodno političkim i svim drugim relacijama treba da prilagodite saznanju da vam je taj neprijatelj. Ako ih predstavljate kao naše prijatelje, vi onda sa tim zemljama sarađujete u nanošenju daljnje dalekosežne štete svojoj zemlji – istakao je on. 

Koprivica pita da li je iko pomenuo Srbe u Albaniji.

- Kako oni žive, koliko ih ima? Tamo je 1934. godine zabranjen srpski jezik i tek se devedeset i neke godine neko setio da tamo postoje neki Srbi. NJima su nasilno bila promenjena imena i prezimena. Albanija ima sistem divljačke asimiliacije, i to ne samo za vreme Envera Hodže. Ubiju vas, bre, ako kažete da niste Albanac. Mi to pitanje ne pokrećemo, ali mi smo zabroavili na naše zemljake, koji žive tamo. Ali predsedniku je važnije kucanje vinom sa Edijem Ramom, nego što ga zanima to ili kosovo i Metohija – ukazao je gost. 

Govoreći o postavljenju Dejana Ristića na čelo Muzeja žrtava genocida, a sada i na treće mesto liste „Aleksandar Vučić“, kazao je da Hrvatska ne priznaje genocid u NDH i da je „zainteresovana da narativ o tom genocidu ne postoji, ne samo u međunarodnoj javnosti, već ni u Srbiji“. 

- I nije toliki problem ako se neki istoričar zalaže za smanjenje broja žrtava Jasenovca, kako bi to predstavio kao zločin, a ne genocid, nego je problem kada čoveka sa takvim pristupom postavite na mesto koje treba da se brine o istraživanju genocida. To je dvostruka šteta – ukazao je Koprivica.  

On je govorio je o fotografiji Marije Zaharove sa Boškom Obradovićem i Milicom Đurđević Stamenkovski, što se tumači kao ruska podrška listi Nacionalno okupljanje. Takođe je izneo svoje mišljenje i očekivanja u vezi popisa u Crnoj Gori. A govorio je i šta je Vučić uradio samo dan pre zločina u „Ribnikaru“. 

O svemu detaljnije pogledajte u emisiji na kanalu Pravi odgovor: 

Pogledajte OVDE tenkovsku akciju armije RF na Kupjanskom pravcu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA