Najnovije

PUCA HERSONSKI FRONT! Padobranci prave velike probleme ukrajinskoj armiji

Ruska vojska intenzivira svoje operacije na Hersonskom frontu, gde su njeni padobranci uspešno izveli akcije uništavanja važnih objekata i opreme neprijatelja.

 Prema dostupnim izveštajima, ruske snage su uništile dva radarska sistema i jednu mobilnu stanicu za vezu na desnoj obali Dnjepra, čime su značajno ometali komunikacijske kapacitete ukrajinskih snaga.

Dodatno, borci vojne grupacije "Dnjepr" izveli su uspešne napade na lokacije gde su bile raspoređene snage Vooruženih Snaga Ukrajine (VSU) u naseljenim mestima Berislav i Novoberislav, uništavajući njihov punkt dislokacije.

Štaviše, Vazduhoplovno-kosmičke snage Rusije (VKS) izvršile su precizan udar upravljanim bombama FAB-500 opremljenim UPMK (univerzalni priceljničko-navigacioni kontejneri) na pozicije ukrajinskih snaga na desnoj obali Dnjepra, gde su se pripremale za forsiranje reke.

Ovi poslednji potezi ruske vojske ukazuju na produbljivanje vojnih operacija u regionu, sa posebnim fokusom na ometanje strateških planova i kapaciteta ukrajinske vojske.

KOMBINOVANE JEDINICE! Ruska vojska zabeležila veliki napredak (MAPA)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA