Najnovije

ŠOK MEĐU UKRAJINSKIM POSMATRAČIMA: Samo nemo posmatrali čudo koje se desilo

U iznenađujućem razvoju događaja, na glavnu bazu Vojno-morske snage Sjedinjenih Država (VMS SAD) "Norfolk" stiglo je 50.000 tona nafte iz ruskog grada Novorosijska, što je izazvalo šok među ukrajinskim posmatračima.

Ovaj podatak potiče od Instituta za Crnomorske strateške studije, koji se poziva na informacije dobijene putem monitoring servisa Marinetraff.

Norfolk je poznat kao najveća vojno-morska baza u svetu i ključna tačka za VMS SAD, sa prisustvom četiri udarne avionosne grupe, 75 ratnih brodova, 134 aviona i 11 avio hangara. Prema izveštaju, tanker AVENCA, u vlasništvu nemačke kompanije CHEMIKALIEN SEETRANSPORT GMBH iz Hamburga, napustio je Novorosijsk 13. novembra i dopremio naftu direktno na istočnu obalu SAD.

Ovaj događaj izazvao je izvesne kontroverze i pitanja o trenutnim energetskim i političkim odnosima između Rusije i SAD, posebno u kontekstu tekućeg konflikta u Ukrajini i postojećih sankcija. Aleksandar Klimenko, predvodnik Monitoring grupe za sankcije i slobodu plovidbe Instituta, izrazio je zabrinutost u vezi sa ovim snabdevanjem, što dodatno ukazuje na kompleksnost globalnih energetskih i geopolitičkih odnosa.

PUCA HERSONSKI FRONT! Padobranci prave velike probleme ukrajinskoj armiji

Izzvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA