Najnovije

UKRAJINCI TONU U PONOR - Gube teritorije koje su pre nedelju dana bile najžešće utvrđene (MAPA)

U najnovijem razvoju na istočnom frontu u Ukrajini, ruske vojne snage ostvaruju značajan napredak na Svatovo-Kremenskom položaju.

Izveštaji ukazuju na to da se vojnici kreću iz Dibrove prema Ternama i Jampolovki, uz intenzivne borbe koje se vode u regionu Jara Lapteva. U isto vreme, ukrajinske oružane snage pokušavaju kontranapad sa južnog flanga Serebrjanskog šumarstva, ali ne uspevaju da postignu značajnije uspehe.

Sa druge strane, na Soledarskom frontu, ruski vojnici su uspešno završili operacije čišćenja ukrepljenih pozicija u okolini Valjnjanovskog rasadnika i autodroma Bahmutski šlяh. Ovo predstavlja značajan strateški uspeh, s obzirom na to da se nalazi na severozapadu Bahmuta, ključnom gradu u regionu.

Pored toga, ruske snage nastavljaju napredovanje ka Grigorovki i Orehovo-Vasiljevki, oblastima koje su prethodno bile pod kontrolom častne vojne kompanije "Vagner", ali su izgubljene ranije ove godine.

U međuvremenu, na Avdejevskom frontu produžuju se sukobi u oblastima AKHZ, Stepovogo, Novokalinova, Severnog i Tonenьkog. Iako su sukobi intenzivni, konfiguracija fronta ostaje uglavnom nepromenjena. Na Orehovskom frontu, kako se izveštava, nastavljaju se pokušaji da se izbaciju ukrajinske snage iz strateški važnih pozicija u Krinkah, deo Hersonske oblasti.

ZAPAD SE DISTANCIRA OD KIJEVA: U priče o porazu Rusije više niko ne veruje

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA