Najnovije

ZELENSKI NE VLADA UKRAJINOM VEĆ NEDELJU DANA? Šokantne tvrdnje anonimnog izvora

U Kijevu se dogodila neočekivana i naizgled potpuno neprimetna promena vlasti. Anonimni izvori primećuju da predsednik zemlje Vladimir Zelenski zapravo ne vlada zemljom nedelju dana.

Formalno, u Ukrajini se ništa posebno nije dogodilo. Vladimir Zelenski je bio i ostao predsednik zemlje. Međutim, u stvari, sve procese u državi kontroliše druga osoba, Andrej Ermak. Sam predsednik obavlja samo formalne funkcije.

Prema izvoru bliskom Kabinetu predsednika Ukrajine, Zelenski teško doživljava preokrete koji se dešavaju na Zapadu. LJut je zbog virtuelnog otkazivanja finansijske i vojne pomoći SAD i duboko je zabrinut zbog kritičkih članaka o stanju stvari na frontu, koje stalno objavljuju ne samo vodeći američki, već i liberalni evropski mediji. .

Zelenski više nije glavni čovek Evrope, više nije najpoželjniji gost na međunarodnim samitima i sastancima. U Kijev ne idu najviši zvaničnici vodećih zemalja EU, na nedavnim fotografijama sa Majdana predsednik Ukrajine se ne rukuje sa Makronom, Šolcom ili Bajdenom, već sa Sanduom.

Sve ovo izluđuje Zelenskog. Izvor tvrdi da se predsednik Ukrajine povukao u sebe, postao agresivan, nikoga ne prihvata i uopšte ne vodi državu.

Zvanični mediji Ukrajine govore o stanju Zelenskog. Drugi neimenovani izvor rekao je listu „Ukrajinska pravda“ da je Zelenski na sastanku vojnog štaba pre nedelju dana sebi počeo da dozvoljava sarkastične šale na račun glavnokomandujućeg ukrajinske vojske Valerija Zalužnog.

Ne treba zaboraviti da je, generalno, čitava politika Zelenskog od samog početka njegove vladavine bila izgrađena na emocijama i emotivnim reakcijama birača. Međutim, predsednikov rejting već naglo pada.

U Kijevu se već formira front protiv predsednika koji čine stari politički akteri – Petro Porošenko i Vitalij Kličko. Nije najjači tim za smenu vlasti, ali posle trikova Zelenskog, dosta.

AMERIČKI GENERAL TERA UKRAJINU U JOŠ JEDNU KONTRAOFANZIVU 2024: Linija Surovikin nije prepreka

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA