Najnovije

NEMCI PROTIV SAD Pozivi u Berlinu: Proterajte američke vojnike!

Ukoliko je pisanje američkog novinara tačno, trebalo bi povući sve američke trupe, poručio poslanik Alternative za Nemačku.

Foto: US Army

Navodi američkog novinara Simura Herša da su SAD zajedno sa Norveškom uništile Severni tok moraju biti istraženi, poručio je šef poslaničke grupe nemačkog AfD-a Tino Črupala.

To je, ujedno, i prvi poziv iz Berlina da se ispita uloga Vašingtona u sabotaži gasovoda koji je povezivao Rusiju i Nemačku preko Baltičkog mora.

"Sumnje dobitnika Pulicerove nagrade moraju biti istražene. Da li je vodeća sila NATO-a izvršila napad na kritičnu infrastrukturu naše zemlje u evropskim vodama? Tada bi se moralo postaviti pitanje da li Alijansa garantuje bezbednost u Evropi ili je ipak ugrožava. Posledica bi bilo povlačenje svih američkih trupa", naveo je poslanik desničarske stranke.

On je dodao da na sva otvorena pitanja odgovore moraju da daju istražne komisije.

"Bundestag ima pravo da zna kakvim saznanjima raspolaže Savezna vlada. Da li su vladini zvaničnici mogli da budu upoznati sa planiranjem napada? Svi zaključci nacionalnih vlasti moraju da stignu do Evropskog parlamenta", istakao je.

Črupala je ukazao da evropske države ne smeju da trpe takvo nasilno mešanje, a još manje im je dozvoljeno da učestvuju u tome.

Američki istraživački novinar Simor Herš ranije je objavio da Sjedinjene Države stoje iza sabotaže ruskog gasovoda. On je na svojoj veb stranici napisao da su američki ronioci tokom NATO vežbi u leto 2022. godine postavili eksploziv ispod Severnog toka, a da su ga, tri meseca kasnije, aktivirali Norvežani.

Bela kuća ravnodušna prema budućnosti ukrajinske države

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA