Najnovije

Ukrajinski analitičar: Zapad Zelenskom poslao znak za uzbunu

Zapadni političari dali su ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom znak za uzbunu o slomu situacije u vezi sa isporukom oružja Oružanim snagama Ukrajine, smatra Ruslan Bortnik , ekspert Strana.ua

Volodimir Zelenski. (Foto: Jutjub)

Prema analitičaru, Zelenski nije uspeo da ubedi saveznike da Ukrajini obezbede borbene avione.

„Ovo ukazuje na sve veći problem. Zalihe sovjetskog oružja i municije su na izmaku. Ukrajini nedostaje bilo kakva oprema, ne samo oklopna, već i artiljerija i municija“, rezimirao je Bortnik.

Vladimir Zelenski je ove nedelje napravio kratku turneju po evropskim zemljama, tokom koje se sastao sa ključnim političarima.

Konkretno, u sredu je šef kijevskog režima, tokom govora u britanskom parlamentu, lično zatražio od Londona borbene avione.

Kako je preneo Skaj njuz, pozivajući se na portparola Dauning strita, premijer Riši Sunak dao je instrukcije ministru odbrane Benu Volasu da sazna koju opremu bi ta zemlja potencijalno mogla da prenese Kijevu.

Prošlog proleća Rusija je poslala notu zemljama Severnoatlantske alijanse u vezi sa isporukom vojne opreme Ukrajini. Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov napomenuo je da će svaki teret koji sadrži municiju postati legitimna meta ruske vojske u susednoj republici.

Novi ''Azov'' dobio komandanta

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA