Najnovije

CILJ ZAPADA DA SLOMI POLITIČKU VOLJU SRPSKOG RUKOVODSTVA: Zaharova o odnosima Beograda i Moskve i ogromnim pritiscima na našu zemlju

Cilj Vašingtona i Brisela u odnosima sa Srbijom je da slome političku volju srpskog rukovodstva i nateraju ga da se pridruži sankcijama Rusiji, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Marija Zaharova. (Foto: ria.ru)

- Znamo koliko je potrebno čvrstine Beogradu da nastavi da sarađuje sa nama – naravno, u interesu svoje države – pod najžešćim pritiskom Vašingtona i Brisela i njihovih prijatelja koji daju sve od sebe da uvuku Srbiju u svoj antiruski front. NJihov stvarni cilj nije da "stabilizuju" region, već da slome političku volju srpskog rukovodstva i, pre svega, da ga nateraju da se priključi režimu sankcija Rusiji - saopštila je ona.

Ona je nazvala spekulacijama priče da Rusija, navodno, vrši pritisak na Beograd, i rekla da Zapad na saradnju Moskve i Beograda "neosnovano projektuje zapadni stil zavrtanja ruku".

Ona je podsetila da ruska politika prema Srbiji, koja je dugi niz godina pod stalnim pritiskom kolektivnog Zapada zbog želje da vodi samostalnu spoljnu i unutrašnju politiku, ostaje nepromenjena i ne podleže izmenama – ma koliko se dramatično menjale okolnosti u međunarodnim poslovima.

Zaharova ističe i da je potrebna bezuslovna primena Briselskih sporazuma, kao i uspostavljanje Zajednice srpskih opština sa stvarnim izvršim ovlašćenjima.

- Dosledno podržavamo Beograd koji se zalaže za suverenitet i teritorijalni integritet u borbi za deo svoje zemlje – AP Kosovo i Metohija. Insistiramo da se kosovski problem, koji je ključan za Srbe, reši na osnovu međunarodnog prava u okviru Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN - kazala je ona.

Srbi radikalizovani po pitanju Kosova i Rusije (VIDEO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA