Najnovije

DUŠKO KNEŽEVIĆ: Želim da zadam završni udarac u rušenju režima Mila Đukanovića

Naši timovi su insistirali da se ja vratim u Crnu Goru još ranije, ali Crna Gora nije odgovarala na procenu moje bezbednosti i nisu mi pružili garancije da mogu da imam pravedno suđenje, rekao je predsednik Atlas grupe Duško Knežević.

Duško Knežević (Foto: Jutjub)

“Moj pravni tim je tražio da mi se garantuje bezbednost u Crnoj Gori, da mogu slobodno da se krećem. Samo da se izvrši procena bezbednosti, da mogu slobodno da ulazim i izlazim iz Crne Gore. Ne pada mi na pamet da stojim u Crnoj Gori i da budem tamo zarobljen, jer želim da se krećem i radim, i da se uredno javljam na sudske procese. I da zadam završni udarac u rušenju režima Mila Đukanovića”, izjavio je Duško Knežević kao gost “Telemastera”, udarne informativne emisije Hepi TV, odgovarajući na pitanje voditeljke – postoji li bar neka verovatnoća da se pojavi u Crnoj Gori i pod kojim uslovima bi to bilo moguće?

Neposredan povod za ovaj razgovor je odluka suda u Londonu da se predsednik Atlas grupe Duško Knežević izruči Crnoj Gori, na šta je tim njegovih branilaca najavio žalbu s obzirom da ta odluka nije pravosnažna.

Kakav je odgovor na ovu odluku, pitamo direktno Duška Kneževića, koji nam se javlja iz Londona, rekla je voditeljka “Telemastera” u uvodu.

“Moram da priznam da je mene i moje advokate ova odluka iznenadila, posebno što se proces vodi jako dugo, već skoro četiri godine. I da poslije ukidanja Interpolovih poternica, očekivali smo da će se istim pravcem to desiti. Međutim, tako je isto bilo i sa Interpolovim poternicama, prvostepena odluka Interpola je bila negativna, a u drugom i trećem stepenu sve su odluke bile pozitivne po nas”.

Šta je problem u tome? Što ti procesi jako dugo traju ovde u Engleskoj. Naši timovi su insistirali da se ja vratim u Crnu Goru još ranije, ali Crna Gora nije odgovarala na procenu moje bezbednosti i nisu mi pružili garancije da mogu da imam pravedno suđenje. Jer, još uvek kriminalna grupa Mila Đukanovića je u policiji, u tajnoj službi, i u tužilaštvu i sudskim organima.

Tako da ne očekujem ništa u skorije vreme, da se može brzo desiti, ali zbog velike imovine i zbog arbitražnog postupka koji vodim protiv Crne Gore, ja imam veliki interes da se tamo vratim”.

Koliko je izvjesna ekstradicija s obzirom na to da pored crnogorskog, imate i britansko državljanstvo?

“Da, imam obavezu državljanstva… Kao što sam rekao, procesi su jako dugi, i jako skupi. Ja bih voleo da se stavi tačka na sve to. I da mogu da upravljam tamo, jer je Atlas grupa uništena i hiljadu ljudi je poslato na ulicu.

Ne verujem da u krajnjoj nekoj instanci Britanija može da me isporuči. Ali, ja bih htio da se vratim u Crnu Goru, kako bi počeo da te lažne i montirane krivične procese, koji su u pozadini politički, da rešavam. I da počnem da odmrzavam svoju imovinu i dovodim investitore u Crnu Goru”.

Ima li ova odluka veze sa predstojećim predsedničkim izborima u Crnoj Gori?

“Postoje neke špekulacije oko toga, ali stvarno ne mogu da kažem… Znam samo da je odluka Interpola o ukidanju sve tri poternice protiv mene donesena u jeku kampanje uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u avgustu 2020. godine”, rekao je Duško Knežević, prenosi Borba.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA