Najnovije

ILI VUČIĆ ILI KOSOVO! Zaoštravanje: Ovo je tačka kad se lomi istorija, sve će se dešavati na Istoku! (VIDEO)

Postoje ugovori i tačke u istoriji kada se stvari lome tako dugoročno da danas, kada vidimo našeg predsednika koji govori da on ne može da izađe iz tog evropskog formata, koji podrazumeva priznanje Kosova, jer to tamo piše, nama se krv ledi u žilama, izjavio je sociolog i nekadašnji urednik NIN-a Slobodan Reljić, prilikom gostovanja u emisiji Luča na jutjub kanalu Pravi odgovor.

Slobodan Reljić (Foto: HelmKast)

On je rekao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nema nikakav ekonomski program, a „kada priča o budućnosti, tu nemate ništa“, kako je naveo Reljić, osim izjava predsednika poput: „Nisam se čuo s Putinom 11 meseci“ i „Mi smo na evropskom putu“.

- Ko se iole razume u kretanja, vidi da će se sve dešavati na Istoku. Vaša vizija ne može da uzima Evropu kao rešenje. Prvo neće vas nikad primiti. Drugo, vi ste istočni narod, ma šta mislili – ističe sociolog.

Prema njegovim rečima, Vučić je čovek koji „nema nikakav pregled igre“.

- On se našao u jednom trenutku, kao Dragiša Cvetković, koji se našao da potpiše onaj sporazum. On je došao u situaciju da kaže: „Ili ja ili Kosovo“. Što se volje naroda tiče, nema predaje Kosova ni Republike Srpske, niti sankcija Rusiji, ali s druge strane vi imate vlast. Naš načelnik generalštaba odlazi u SAD, onaj koji treba da zaštiti Srbe na KiM od NATO – navodi Reljić.

Kako je istakao, „mi smo u dramatičnom stanju u kom bi Vučiću sve bilo oprošteno samo da ne potpiše to za Kosovo“, a takođe je konstatovao da niko nije mogao da zamisli „da će 70 odsto njegovih saradnika biti iz DS, G17 i nekog nevladinog sektora“.

Govoreći o pretnjama sankcijama Srbiji, on je naveo podatak iz istraživanja da se zbog sankcija Rusiji, iz te zemlje povuklo svega osam odsto stranih kompanija.

- Pazite 92 odsto je ostalo. Ko će da ode? Kuda će? – upitao je Reljić.

Po pitanju pregovora o Kosovu i Metohiji on izražava čuđenje što smo pristali da Miroslav Lajčak bude posrednik.

- Kod njega nikad ne bismo mogli naći rečenicu u kojoj on podržava srpsku stranu. Lajčak nije niko i ništa. Kako možeš njega da prihvatiš za posrednika, čoveka čije je delo uništavanje svega za šta si se borio? – čudi se Reljić, i dodaje da je to možda zato što hoćeš da se priča oko KiM završi kako oni žele.

Na pitanje o Davosu, rekao je da je reč o organizaciji najbogatijih ljudi.

- Problem je što idete tamo , a ne znate šta da radite. Jedino da odete da upoznate kako funkcioniše pa onda radite sve suprotno. Vi tamo nemate šta da saznate, ne možete da prihvatite nijedan savet. Jer oni su protiv interesa vaše države, oni to i kažu, Klaus Švab kaže da su nacionalne države prevaziđene. Pored javnih događaja i panela, imate tajne sastanke na kojima se sastaju oni što odlučuju – istakao je Reljić.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA