Najnovije

Dveri, Zavetnici, DSS i POKS: Odbacujemo jeftine optužbe i opskurne pokušaje SNS-a da nas povežu sa bilo kakvim pokušajima ekstremizma

Koalicija NADA (Novi DSS i POKS), Srpska stranka Zavetnici i Srpski pokret Dveri su u zajedničkom saopštenju rekli da nastavljaju sa aktivnostima organizovanja tribina širom Srbije u cilju, kako su naveli, realizacije velikog nacionalnog okupljanja za odbranu države.

„Odbacujemo jeftine optužbe i opskurne pokušaje Srpske napredne stranke, da nas povežu sa bilo kakvim oblicima ekstremizma i nasilja, što njihovi medijski kerberi čine već sedmicama“, naveli su.

Smatraju da je predsednik Srbije sinoć ponovo pokušao da obmane javnost.

„Predsednik Republike, Aleksandar Vučić, sinoć je ponovo pokušao da obmane javnost. Prethodno je danima to činio preko svojih glasnogovornika, bezobzirno crtajući metu legitimno izabranim skupštinskim predstavnicima srpskog naroda, a juče je to učinio lično i direktno. Propagandna mašinerija SNS, uz obaveštajnu podršku specijalnih savetnika iz Brisela i Berlina, pokušava da medijski kompromituje stranke koje su na izborima dobile podršku više od pola miliona građana za svoju politiku očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije i da je lažno predstavi ekstremistima“, stoji u zajedničkom saopštenju.

NADA, Dveri i Zavetnici su optužili Vučića da želi da projektuje scenario „kontrolisanog haosa“, kako bi, kažu, „usporio i okrnjio nezaustavljiv proces velikog, političkog, nacionalnog okupljanja u odbrani Kosova i Metohije, čiji stožer predstavljaju stranke državotvorne opozicije“.

„Naše četiri političke stranke nisu organizatori bilo kakvog jučerašnjeg okupljanja na ulicama Beograda. Za razliku od Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, mi se ne krijemo iza plaćenih batinaša, kriminalnih klanova i sličnih grupacija. Naše delovanje je javno i transparentno, uvek u skladu sa neprikosnovenom voljom Ustava, u duhu zakona i dobre tradicije“, istakli su.

Dodaju da smatraju da je svaki vid vandalizma kontraproduktivan i u ovom trenutku može da koristi samo režimu.

„Najopasnije antidržavno i ekstremno delovanje je činjenica da evropsko-američki plan za KiM nije odbijen, čime se najgrublje podriva i ugrožava ustavnopravni poredak države Srbije. Svi skupovi u organizaciji državotvorne opozicije biće, kao i uvek, uredno prijavljeni, javnost obaveštena, a lideri stranaka biće odgovorni i na čelu naroda. Sa tim u vezi, pozivamo sve, bez obzira na njihovu političku pripadnost, da ne dozvole da budu medijsko ‘topovsko meso’ korumpiranoj vladajućoj oligarhiji i njihovim mentorima iz Berlina i Vašingtona. Zbog sve dublje krize koja potresa Srbiju, biće održan sastanak lidera državotvorne opozicije, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena“, zaključeno je u saopštenju Zavetnika, koalicije NADA i Dveri.

HOROR U MARIINKI: Artiljerija razvaljuje Ukrajince, Rusi pronalaze podrume pune leševa (VIDEO)

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA