Najnovije

RUSKI VOJNICI KOD UGLJEDARA PRIMETILI DVA HELIKOPTERA, U TRENUTKU NASTAO HOROR! Oružane snage RF objavile fotografije (FOTO)

Borci kijevskog režima bacili su municiju sa nepoznatom otrovnom materijom na položaje ruskih snaga kod Urožajna i Velike Novoselovke, saopštila je ruska vojska RIA Novostima.

Foto: mil.ru

- Ujutru 16. februara, dva neprijateljska jurišna helikoptera pojavila su se iznad položaja ruskih trupa kod Ugljedara. Jedan od njih je odmah oboren, drugi je uspeo da baci hemijsku municiju na naše položaje - rekao je izvor agencije.

"Dva borca koja su se nalazila u zoni zahvaćenoj eksplozijom projektila zadobila su opekotine pluća. Pored toga, imaju sve znake trovanja – povraćanje i iritaciju sluzokože“, saopštila je vojska.

Vršilac dužnosti šefa DNR Denis Pušilin je 6. februara izvestio o upotrebi hemijskog oružja od strane Kijeva. Ukrajinska vojska ga izbacuje iz dronova u oblastima gde se nalaze jedinice Oružanih snaga Rusije.

U to vreme, izveštaji o takvim napadima su dobijani od boraca najmanje tri nedelje.

Kako je primetio komandant specijalnih snaga Ahmat i zamenik komandanta 2. armijskog korpusa Narodne milicije LNR Apti Alaudinov, reč je o domaćoj municiji koja izaziva povraćanje i gubitak svesti. 

Ruski istražni komitet pokrenuo je istragu o upotrebi hemijskog oružja od strane Oružanih snaga Ukrajine.

Još jedna nota o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA