Najnovije

ZAHAROVA: Stra­te­ška sa­rad­nja Mo­skve i Be­o­gra­da

Port­pa­rol­ka ru­skog Mi­ni­star­stva spolj­nih po­slo­va Ma­ri­ja Za­ha­ro­va po­tvr­di­la je ju­če da Ru­si­ja u pot­pu­no­sti po­dr­ža­va Sr­bi­ju u od­bra­ni svog su­ve­re­ni­te­ta i te­ri­to­ri­jal­nog in­te­gri­te­ta i is­ta­kla da je sa­rad­nja Mo­skve i Be­o­gra­da „stra­te­ška”.

Marija Zaharova (Foto: RIA Novosti)

„U tom kon­tek­stu, Mo­skva po­dr­ža­va Sr­bi­ju po­vo­dom pi­ta­nja Ko­so­va, ko­je tre­ba da bu­de re­še­no u skla­du sa me­đu­na­rod­nim pra­vom i od­lu­ka­ma Sa­ve­ta bez­bed­no­sti UN”, na­gla­si­la je ona, pre­neo je por­tal RT. „Mi ve­o­ma ce­ni­mo iz­u­zet­no do­bre od­no­se sa Sr­bi­jom i za­la­že­mo se za to da ova sa­rad­nja oja­ča još vi­še, osla­nja­ju­ći se na prin­cip me­đu­sob­nog po­što­va­nja i uzi­ma­nja u ob­zir in­te­re­sa obe­ju stra­na”, do­da­la je Za­ha­ro­va.

Sa­rad­nja Ru­si­je i Sr­bi­je je stra­te­ška i Mo­skva že­li da se ona na­sta­vi i ubu­du­će, re­kla je Za­ha­ro­va is­ti­ču­ći da se 23. fe­bru­a­ra obe­le­ža­va 185. go­di­šnji­ca us­po­sta­vlja­nja di­plo­mat­skih od­no­sa iz­me­đu dve ze­mlje, uka­za­la je Za­ha­ro­va.

 „Du­hov­na bli­skost na­ša dva na­ro­da bi­la je osno­va za raz­voj na­ših od­no­sa, ko­je smo gra­di­li na raz­u­me­va­nju i me­đu­sob­nom po­što­va­nju. Na ovim prin­ci­pi­ma i da­nas raz­vi­ja­mo sa­rad­nju sa Sr­bi­jom, ko­ju oce­nju­je­mo kao stra­te­ški va­žnu. Otvo­re­nost i re­dov­ni raz­go­vo­ri o naj­bit­ni­jim te­ma­ma iz­me­đu Mo­skve i Be­o­gra­da glav­ne su ka­rak­te­ri­sti­ke na­še sa­rad­nje”, re­kla je port­pa­rol­ka i do­da­la da va­žnu ulo­gu ima­ju tr­go­vin­ske i kul­tur­ne ve­ze, ali i sa­rad­nja na me­đu­na­rod­noj sce­ni.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA