Najnovije

Milica Đurđević Stamenkovski: Vlast napada isključivo državotvornu opoziciju

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski je pozvala poslaničke grupe u Skupštini Srbije da dogovore "crvene linije" po pitanju pregovora s Prištinom i time, kako je kazala, ograniče predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ona je tokom skupštinske rasprave najavila i da će se povući iz politike ukoliko Vučić odbije "svako slovo francusko nemačkog predloga", kojeg je nazvala "ultimatumom". Optužila je vlast da preko "režimskih medijskih megafona" na poslanicima njene stranke "crta metu", te pitala Vučića ko je on da odredju "ko je lažni, a ko pravi patriota".

Pokazala je, tokom govora, naslovnu stranu lista "Informer", koji je optužio Zavetnike i njenog supruga da su po nalogu Rusije hteli da zapale zgradu Skupštine Srbije.

Odbacila je te navode, te dodala da su tu zgradu 2000. godine zapalili oni koji su "u džepovima imali dolare, a ne rublje". Kazala je da Zavetnici nisu nikoga uvredili i napali, te pitala da li je uvreda ako za predlog kaže: "francusko nemački ultimatum".

Pitala je i da li je premijerka Ana Brnabić danas, umesto u parlamentu, "u šopingu u Beču ili Veneciji", i tvrdila da Brnabić ima dva pasoša - srpski i hrvatski.

Po rečima Đurđević Stamenkovski, Vučić i vlast napadaju isključivo "državotvornu opoziciju", a Vučiću preporučila da pozove i poslanika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića da potvrdi navode Informera.

"Ustav Srbije ili ultimatum, a mi uvek kažemo Ustav", rekla je ona, te pokazala i majicu s natpisom "Nema predaje" i skicom teritorije Kosova u bojama državne zastave Srbije.

Vučić je odbacio navode Đurđević Stamenkovski te dodao da je više puta kazao da će uvek poštovati Ustav Srbije. Negirao je da Brnabić ima dva pasoša, a takve tvrdnje nazvao sramotnim, te kazao da dva pasoša ima koalicioni partner Zavetnika, lider Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

Vučić je, povodom stava predsednice stranke Zavetnici o listu Informer, kazao da "izgleda da su imali prave informacije" jer: ;"skupili ; ste se danas ispred Skupštine, ali vas je bilo malo da bilo šta uradite", rekao je Vučić.

Kazao je i da je majicu koju je pokazala Đurđević Stamenkovski odštampala Srpska napredne stranka i to 50.000 komada, te joj zahvalio što ju je pokazala.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Ruski diverzanti izveli zasedu u ukrajinskoj pozadini

Izvor:nspm.rs


 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA