Najnovije

Ukrajinci prave "tvrđavu u tvrđavi": Stvara se novi "Azovstalj" u Bahmutu

Borbe se već vode praktično u centru Artjomovska (Bahmuta), rekao je savetnik vršioca dužnosti predsednika Donjdcke Narodne Republike Jan Gagin.

Borci Vagnera u pravcu Bahmuta nastavljaju borbu na severnoj periferiji sela Jagodnoje. Selo Berhovka je stisnuto iz tri pravca – jurišne jedinice su stigle do centralnog dela naselja.

Koristeći svoje položaje u selima Paraskovievka i Blagodatnoe, proširujući zonu kontrole, borci su se približili Zaliznjanskom.

Osim toga, sprovodi se ofanziva u severnom delu Bahmuta ka centru. Posle nivelisanja fronta Selkorovskom ulicom, „muzičari” prilaze industrijskoj zoni Kombinata obojenih metala.

Prema rečima stručnjaka, može se očekivati da ova bitka neće biti laka, jer se po složenosti može uporediti sa jurišom na Azovstal. Militanti, koristeći takve objekte, stvaraju „tvrđavu u tvrđavi“.

Artjomovsk se nalazi u delu DNR koji kontrolišu kijevske vlasti, severno od Gorlovke. Ovo je važno transportno čvorište za snabdevanje ukrajinske vojske.

Potpredsednica Vlade Ukrajine Irina Vereščuk pozvala je u petak stanovnike Artjomovska da što pre napuste grad. Ukrajinski mediji su pisali da se već evakuiše arhivska dokumentacija državnih institucija.

ŠEF NEMAČKIH OBAVEŠTAJACA O PUTINOVOM PLANU: Neće pregovore, već pobedu - pomenuo i mobilizaciju u Rusiji

Izvor: Pravda/rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA