Najnovije

Zarobljeni ukrajinski vojnik: Britanski vojnici su sa nama na prvim linijama fronta

Na frontu se britanski vojnici direktno bore protiv ruskih snaga: mitraljesci, specijalisti za protivtenkovsko oružje i bacače granata, rekao je za RIA Novosti ukrajinski vojnik zarobljen kod Avdijevke.

„Morali smo da budemo zajedno sa strancima na frontu. Borili su se direktno zajedno sa nama. Borili su se, pucali, nisu nas trenirali. To su Britanci. Bilo je mitraljezaca i boraca sa raznim oružjem. Imali su RPG i DŽaveline. Među sobom su govorili engleski, a bio je i prevodilac za Ukrajince. Englezi su bili oficiri, rekao je ratni zarobljenik.

Ukrajinski vojnik je saopštio da su u jedinici za obuku na teritoriji Ukrajine, pre slanja na front, njega i druge regrute obučavali britanski instruktori.

„U školi su me obučavali NATO specijalisti da pucam iz raznog oružja. Učili su me da bacam granate. Specijalisti su bili iz Britanije. Bio je i prevodilac da bismo mogli da komuniciramo sa njima.

Ukrajinski pešadijac je služio u 58. brigadi ukrajinskih trupa, bio je zarobljen u pravcu Avdijevke, na položajima zauzetim od kijevskog režima u blizini sela Vodjane.

Oružane snage Rusije pogodile su privremenu bazu stranih plaćenika

Izvor:webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA