Najnovije

ILIJA VUKSANOVIĆ: Farsa sa lovačkom puškom smišljena da bi se progonili rodoljubi (VIDEO)

Damnjana Kneževića i Dejana Zlatanovića su zatvorili na osnovu verbalnog delikta, koji je odavno ukinut kao kategorija, pre 30 godina, rekao je Ilija Vuksanović iz Narodnih patrola u emisiji „Teša Podkast“. Damnjan je uhapšen zbog reći da „u slučaju da vlast potpiše izdaju, mi smo spremni i na više od protesta“, a dok je Dejan uhapšen zbog citiranja izjave akademika Dušana Kovačevića „Ko potpiše njega ubiše“.

Ilija Vuksanović (Foto: Jutjub)

„Uoči samog protesta, uhapšeno je preko desetak momaka, među kojima sam bio i ja, uzeti su nam telefoni, koji još uvek nisu vraćeni. Pretresli su nam kuće, po optužbi za nasilnu promenu Ustava i posedovanje ilegalnog naoružanja. Kod jednog našeg pripadnika je pronađeno oružje“ rekao je Ilija Vuksanović, „međutim u pitanju je lovačka puška koju je on ilegalno preprodavao, nije bilo nikakve namere o atentatu. Informer je izmislio izjavu o nekakvom priznanju navedene osobe, da je planirala atentat na Vučića.“

Pored Damnjana i Dejana, uhapšen je i Igor Tankosić, koji je dobio 30 dana pritvora, zbog 300 letaka poziva na skup, koji su mu našli u kući.

„Damnjan je pretučen, i ako nije pružao nikakav otpor prilikom hapšenja. Postoje svedoci koji su te noći uhapšeni sa Damnjanom, dva čoveka, koja nisu ni pripadnici Narodnih patrola, i oni su tada privedeni i tučeni kundacima. Smatram da je motiv vlast za ovo da spreči organizaciju masovnih protesta protiv izdaje Kosova i Metohije i sankcija Rusiji. Planiran je skup 24tog, na godišnjicu specijalne operacije u Ukrajini, koji je očigledno vlasti zasmetao.“ Rečeno je u emisiji.

Na pitanje o odnosu sa Narodnih patrola sa Vagner grupom, Ilija Vuksanović je potvrdio da nemaju nikakve odnose sa Vagnerom niti bilo kakvu saradnju sa navedenom kompanijom.

„Mi jesmo simpatizeri Vagner grupe, ali daleko od toga da imamo bilo kakav kontakt sa njima. Mi smo možda to želeli ili ne, ali to nije realnost, mediji i NVO sektor izmišlja stvari.“ Zaključio je Ilija Vuksanović.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA