Najnovije

F-16 NEĆE POMOĆI: Ukrajinski avioni uništeni su na zemlji! Rusi bi nam dali dve eskadrile, samo da... (VIDEO)

Za novac od kupovine prava na Premijer ligu mogli smo kupiti jednu jaču eskadrilu novih borbenih aviona. Kako eskadrila broji 12 do 16 aviona, za tih 600 miliona evra bismo možda mogli nabaviti i 18 migova, izjavio je pukovnik Milorad Đošić prilikom gostovanja u emisiji Luča kanala Pravi odgovor na Jutjubu.

On je rekao da bi nam Rusija dala dve eskadrile borbenih aviona, takođe i helikoptere i druge sisteme, „samo da smo tražili“. 
- Naravno, ne možete da glasate protiv nje na Ujedinjenim nacijama ili da im uvodite sankcije – naglasio je Đošić. 

Na pitanje da li je tačno da su Ukrajincima pobijeni gotovo svi iskusni piloti, kako tvrdi jedan od boraca Vagnera pod borbenim imenom „Gorec“, kazao je da ne veruje u to.

- Većina ukrajinskih aviona je uništena na zemlji. To znači da su piloti ostali živi i da još imaju iskusnih pilota. Inače, bolje je avione rasporediti na pisti udaljene jedne od drugih, nego jedne do drugih, tako onaj koji gađa mora da uništava jedan po jedan avion – kazao je Đošić.

Pobuna usred NATO, narod na ulicama kliče Rusiji!

Upitan da li će se ukrajinski piloti snaći kad im stignu najavljeni američki avioni F-16, kazao je da hoće.   

- Moguće je preći sa jednog borbenog sistema na drugi, kao što je američki lovac F-16. Za iskusnog pilota to nije problem. Taj avion je poslednje lepo što su Amerikanci napravili. Međutim, to je lovac, a mislim da lovci Ukrajincima neće biti puno od pomoći – naveo je pukovnik avijacije.  

On je govorio i o ulozi dronova u ovom sukobu, a dao je i podatke o srpskom dronu koji razvija naša vojska. Detaljnije možete pogledati u emisiji. 

"Bitka" za Slavin: Kako su Slovaci na godišljicu Specijalne operacije udarili šamarčinu svojoj Vladi, EU i NATO - u (VIDEO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA