Najnovije

PJONGJANG UPOZORIO AMERE: Severna Koreja ima “specijalno” oružje za obaranje F-35

Pjongjang je upozorio kako će predstojeće raspoređivanje novih američkih lovaca iz Južne Koreje predstavljati “izuzetno opasno” delovanje koje će ga prisiliti da iskoristi “specijalno oružje” kako bi ih uništio.

F 35 (Foto: U.S. Air Force)

Južna Koreja, saveznik Vašingtona, u martu je dobila dva F-35A, jedan od najnaprednijih vojnih aviona na svetu u sklopu ugovora vrednog 7 milijardi dolara, koji je potpisan 2014., izvestio je AFP. Južna Koreja želi integrirati 40 aviona do kraja 2021. godine, od kojih će 10-tak biti u funkciji ove godine.

Južnokorejske vlasti “su svesne da će dolazak ovih aviona bio izuzetno opasan čin koji će izazvati našu reakciju”, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnjih poslova Severne Koreje, koju je objavila novinska agencija KCNA.

Severna Koreja ponekad koristi izveštaje ovog dela specijalizovanog za američka pitanja kako bi posredno ukazala na svoje gledište. “Nemamo izbora nego razviti i testirati specijalno oružje kako bismo potpuno uništili smrtonosno oružje” Južne Koreje, dodaje se u saopštenju.

KCNA izveštava da Južna Koreja očekuje od sredine jula još dva F-35A. Južnokorejsko ministarstvo obrane odbilo je potvrditi ovu vest. Dva suseda su tehnički u ratu. Korejski rat (od 1950. do 53.) završio je prekidom vatre i nikada nije potpisao mirovni sporazum.

Vojska dignuta na noge! Eksplodirala skladišta municije! Moguća i diverzija?! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: logicno.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA