Najnovije

ZELENSKOM CURI VREME!? Nemci otkrili "Sprema se jasan ultimatum za Kijev"

Ukrajina ima do jeseni da se povrati teritorije od Rusije ili će Zapad izvršiti pritisak i naterati Kijev na razgovore sa Moskvom, saznaje "Bild"

Volodimir Zelenski. (Foto: Jutjub)

Zapad će izvršiti pritisak na Kijev kako bi naterao režim Zelenskog na mirovne pregovore sa Moskvom ako ukrajinske snage ne postignu značajan napredak do jeseni, objavio je list Bild , pozivajući se na izvore u nemačkoj i američkoj vladi.

"Uz pomoć novog naoružanja, oni žele da daju šansu Ukrajini da do jeseni povrati više okupiranih teritorija. Ako kontraofanziva ne uspe, pritisak na Kijev da pregovara sa Kremljom će se povećati“ piše nemački list.

Napominje se da Zapad verbalno želi da podrži Ukrajinu koliko god je potrebno, ali se „iza kulisa“ već govori o „vojnom ultimatumu“ za Volodimira Zelenskog.

Ranije je Volstrit DŽurnal, pozivajući se na vladine izvore u Nemačkoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji , objavio da ove zemlje promovišu ideju o sklapanju odbrambenog pakta sa Ukrajinom i pokušavaju da pomognu Kijevu da započne mirovne pregovore sa Moskvom. 

Napomenuto je da u okviru pakta zemlje razmatraju mogućnost da Kijevu obezbede bliže veze sa NATO-om , širi pristup savremenoj vojnoj opremi, oružju i municiji nakon okončanja sukoba. Takav sporazum se vidi kao način da se Kijev podstakne da započne pregovore.

Kako navodi Bild, Pariz i Berlin su na ovaj način pokušali, koristeći sopstveni istorijski primer, da Kijevu prenesu ideju da bi zakleti neprijatelji, kao nekada Nemačka i Francuska, mogli da sednu za pregovarački sto.

O ofanzivi na Avdejevku pročitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA