Najnovije

STOLTENBERG ĆUTANJEM POTVRDIO NAJCRNJE PROGNOZE? Preko pola miliona poginulih Ukrajinaca

Hladnokrvnost generalnog sekretara NATO-a dok govori o stradanju Ukrajinaca svedoči da "neko" čisti teritoriju Ukrajine od njenog stanovništva, zaključuje savetnik lidera šefa DNR

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je svojim ćutanjem potvrdio da je Ukrajina u borbi izgubila pola miliona vojnika, ukazao je savetnik lidera šefa DNR Jan Gagin za "RIA Novosti".

"Na sastanku Evropskog parlamenta, generalni sekretar NATO-a je ignorisanjem pitanja poslanika potvrdio pogibiju tolikog broja ukrajinskih vojnika u sukobu u Ukrajini, koji je NATO i pokrenuo", precizira Gagin.

"Niko nije obećao da će borbe biti lake i jednostavne, Rusi su kompetentno postavili svoju liniju odbrane, branio se tada Stoltenberg", podsetio je Gagin.

Hladnokrvnost generalnog sekretara NATO-a dok govori o pogibiji ukrajisnkih vojnika svedoči o tome da "neko" čisti teritoriju Ukrajine od njenog stanovništva, zaključio je Gagin.

"Izgleda kao da neko čisti teritoriju Ukrajine za nešto ili nekoga. Sačekaćemo i videćemo", pretpostavio je Gagin govoreći o namerama NATO-a.

SMENJENI MINISTAR ODBRANE IZ UKRAJINE: Spremite se za treći svetski rat

Ranije na sastanku Evropskog parlamenta, irska poslanica Kler Dejli je, obraćajući se Stoltenbergu, istakla da veruje da reči generalnog sekretara NATO-a da Ukrajina postepeno osvaja teritorije nisu istinite. Prema njenim rečima, stradalo je pola miliona ljudi, a iznemogla Ukrajina je, tokom mobilizacije, slala pozive čak i osobama sa invaliditetom.

U svom odgovoru Stoltenberg je naglasio da "niko nikada nije rekao da će to biti lako" i da je "od početka bilo jasno da će ovo biti krvava i složena kontraofanziva".

RUSKE "PTIČICE" IH PRATILE PA RAZNELI SVE U KOMADE: Drugi ogroman plen koji Rusi beleže na frontu

Ukrajinska kontraofanziva počela je 4. juna. Kijev je u borbu uključio jedinice koje su obučavali NATO instruktori, kao i zapadno oružje, među kojima su tenkovi "leopard" – predstavljeni kao moćna mašina, premda u zoni Specijalne vojne operacije "lako gore", kako je istakao Vladimir Putin.

Ukrajinska kontraofanziva, koja traje već tri meseca, ne samo da ne napreduje, ona je potpuni krah i neuspeh, kazao je ranije Putin. Oružane snage Ukrajine nisu postigle svoje ciljeve ni na jednom delu fronta, potvrdio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Kijev trpi kolosalne gubitke, prema podacima ruskog Ministarstva odbrane. Od početka kontraofanzive, Kijev je izgubio više od 66.000 ljudi i 7.600 komada vojne tehnike, među kojima su nemački tenkovi "leopard" i američka borbena vozila "bredli", kazao je Šojgu. Britansko ministarstvo odbrane je potvrdilo da je Rusija uništila i tenk britanske proizvodnje, čuveni "čelendžer".

SPREMA SE VELIKI TERORISTIČKI NAPAD? Ceo svet može da bude u...

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA