Najnovije

PRIMENJENO HEMIJSKO ORUŽJE U BAHMUTU? Vojnici imaju jaku vrtoglavicu, mučninu i povraćaju

Postoje dokazi koji pokazuju da ukrajinske trupe već najmanje tri nedelje koriste hemijsko oružje u blizini Artjomovska (Bahmuta) i Ugljedara, rekaoje danas lider Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin.

Hemijski napad (Ilustracija: Ruskaja Vesna)

"Prema navodima naših jedinica i komandantima koji su to izvestili, postoje dokazi da se hemikalije koje izazivaju bolest kod naših vojnika koriste ne samo u blizini Artjomovska, već i kod Ugljedara", rekao je Pušilin za televiziju Rosija 24, dodajući da je dobijao izveštaje o tome najmanje tri sedmice. Ukrajinske snage su upotrebile hemijsko oružje duž linija fronta u Soledaru i Artjomovsku (Bahmutu), izjavio je Jan Gagin, savetnik lidera Donjecke Narodne Republike (DNR), preneo je TASS.

"Pojedini borci imaju jaku vrtoglavicu, mučninu i povraćaju", rekao je on, preneo je TASS. Gagin je istakao da je Ukrajina i ranije koristila hemijsko oružje.

"To se desilo duž cele linije fronta jer su supstance koje izazivaju mučninu, gušenje i kašalj prskane iz specijalnih kontejnera postavljenih na dronove", dodao je on.

Rad specijalnog voza ruske vojske pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug/RTS/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA