Najnovije

"DO KRAJA GODINE!" Čečenski lider izneo prognoze povodom sukoba u Ukrajini

Ruska vojna operacija protiv Ukrajine biće okončana do kraja godine, izjavio je šef Čečenske Republike Ramzan Kadirov. On takođe prognozira da će Zapad biti prinuđen da prizna svoje greške u odnosima sa Rusijom.

„Evropske nacije će priznati da su njihove akcije bile pogrešne. Zapad će kleknuti. I, kao i obično, evropske države će morati da sarađuju sa Rusijom u svim sferama. Ne može biti i neće biti drugog ishoda“, rekao je Kadirov u intervjuu u utorak.

Jedinice Čečena su na liniji fronta u Ukrajini od početka sukoba. Ruski predsednik Vladimir Putin pohvalio ih je u septembru zbog „izuzetne hrabrosti“, ističući tradiciju služenja vojnog roka zajedno sa drugim narodima iz njihove nacije.

Kadirov redovno objavljuje video-snimke koji prikazuju čečenske trupe u akciji i izveštava o njihovom napretku na terenu.

Povremeno je javno doveo u pitanje neke od odluka koje je doneo ruski vojni vrh, uključujući povlačenje trupa iz oblasti Harkov u septembru.

Tada je čečenski lider pozvao rusko Ministarstvo odbrane da usvoji hrabriju ofanzivnu strategiju. Ministarstvo je objasnilo da je delimično povlačenje pomoglo da se minimiziraju gubici na ruskom bojnom polju.

BERIĆ JAVLJA SA FRONTA: Žestoko je - krenuo je ozbiljan napad (VIDEO)

Izvor:alo.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA