Najnovije

SLOVACI USTAJU PROTIV NATO I EU: Sutra će nas kao svinje slati u rat sa Rusijom - ne želimo protiv braće (VIDEO)

U Slovačkoj je juče počela serija skupova pod imenom "Marš za mir" koji i trebali da se završe za 14 dana velikim protestom ispred ambasade SAD u Bratislavi. Organizatori zahtevaju da Slovačka ne ulazi u konflikt sa Rusijom, da ne šalje oružje u zaraćenu zonu i da mediji i političari prestanu da vrećaju Rusiju i nazivaju njen državni vrh fašistima.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Prvi od 14 planiranih skupova je održan u malom mestu Mihalovce.

- Mi koji smo došli jer želimo mir ali ne i naši političari. Oni kažu da jedini put je rat, a ko gura svoje ljude u rat? Izdajnici. Danas je to dobrovoljno ali sutra neće. Vidite kako proganjaju Ukrajinci svoje ljude, one jadne i bedne one koje ne žele ratovati, tako će sutra nas kao svinje. Vi političari, koji toliko vole krv i rat, hajde idite pokažite se sad vam je prilika, budite heroji. Uzmi celu porodicu, uzmi svoje sinove na prvu liniju. A vi se krijete za imunitet poslanika, heroji – rekao je jedan od govornika.

Okupljeni su poručili da ne žele rat sa Rusijom.

- Vi ministre Kačeru, ministre Nad vi koji nas prozivate što potpisujemo odbijanje službe u ratu…  Ne brinite, znaju Slovaci da grizu meso, živo ako treba, da branimo porodice i otadžbinu....ali nećemo da ginemo za vaše prodane ideale i da ubijamo svoju braću – poručio je jedan od govornika.

- Nemojte zvati Ruse fašistima, sloboda je pre 80 godina došla sa istoka, fašisti su ponovo naša "Slovenska"braća ( Ukrajinci) i što je tada fašistički zapad doneo? Smrt! 300 000 Slovaka poginulo u logorima fašista.  Kad su oni Bombardovali Jugoslaviju našu braću - ko je šta rekao? Ništa – rečeno je na skupu.

Okupljeni su uzvikivali “Neće Sloven protiv Slovena”. 

Ideja skupova “Marš za mir” je vojna neutralnost Slovačke, zaustaviti slanje oružja Ukrajini i tražiti Mir. Napuštanje NATO i izlazak iz EU. Za sada su skupovi najavljeni u 17 gradova u Slovačkoj. Danas je skup u Košicama.

RUSI KREĆU U VELIKU OFANZIVU U ROKU OD 10 DANA! Preoravanje Ukrajine u najavi

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA