Najnovije

Šojgu: Grupe ruskih trupa nastavljaju da melju svo naoružanje i opremu isporučeno Kijevu

„Samo u prvom mesecu ove godine gubici Kijeva iznose više od 6.500 vojnih lica, 26 aviona, sedam helikoptera, 208 bespilotnih letelica, 341 tenk i druga oklopna borbena vozila, 40 borbenih vozila višecevnih raketnih sistema“ Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu nazvao je uspešnim razvoj neprijateljstava u oblasti Ugledara i Artemovska u Donjeckoj Narodnoj Republici.

„Trenutno se vojne operacije uspešno razvijaju u oblastima Ugledara i Artemovska“, rekao je Šojgu u utorak na konferencijskom pozivu u vojnom resoru.

Prema njegovim rečima, kao rezultat ofanzivnih dejstava ruskih trupa na donjeckom i zaporoškom pravcu oslobođeni su Soledar, Kleščejevka, Podgornoe, Krasnopolje, Blagodatnoe, Lobkove, a takođe i Nikolajevka.

U januaru su Oružane snage Ukrajine izgubile više od 6500 vojnika, rekao je ministar.

„Samo u prvom mesecu ove godine gubici Kijeva iznose više od 6.500 vojnih lica, 26 aviona, sedam helikoptera, 208 bespilotnih letelica, 341 tenk i druga oklopna borbena vozila, 40 borbenih vozila višecevnih raketnih sistema“, rekao je Šojgu.
 
Prema njegovim rečima, neprijatelj trpi značajne gubitke, uprkos neviđenoj vojnoj pomoći zapadnih zemalja.

„Grupe ruskih trupa nastavljaju da melju svo naoružanje i opremu isporučenu Kijevu, kako na rutama isporuke, tako i na borbenim položajima“, rekao je Šojgu.

Šojgu je takođe naglasio da SAD i njihovi saveznici pokušavaju da razvuku sukob što je više moguće snabdevanjem teškim naoružanjem i pozivanjem Kijeva da zauzme ruske teritorije.

„U stvari, takvi koraci uvlače zemlje NATO-a u sukob i mogu dovesti do nepredvidivog nivoa njegove eskalacije“, rekao je Šojgu.

Ukrajina shvata nemogućnost pobede nad Rusijom vojnim putem, pa nastavlja sa taktikom zastrašivanja, udarajući na civilno stanovništvo, dodao je ministar.

„Oružane snage Ukrajine udaraju po stambenim područjima, bolnicama, mestima gomilanja civila, vrše terorističke akte na državnim i društvenim objektima“, rekao je Šojgu.

„O varvarskoj prirodi ukrajinskog rukovodstva svedoči i njegova nespremnost da prekine vatru tokom pravoslavnog Božića. Tokom ovog perioda, Oružane snage Ukrajine su cinično sprovodile intenzivna granatiranja naselja. Ukupno je neprijatelj ispalio preko 550 artiljerijskih i minobacačkih granata“, rekao je ministar.

BERIĆ JAVLJA SA FRONTA: Žestoko je - krenuo je ozbiljan napad (VIDEO)

Izvor:vostok
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA