Najnovije

MOSKVA ISPOSTAVILA USLOVE KIJEVU: Osnova za rešavanje sukoba

Ruski stalni predstavnik pri UN Vasilij Nebenzja na sastanku Saveta bezbednosti te organizacije naveo je zahteve za Kijev, koji bi trebalo da postanu osnova rešenje sukoba.

Ruska vojska (foto: RIA Novosti)

„Potrudićemo se da nikada u budućnosti sa teritorije Ukrajine ne dođe pretnja ni Rusiji, ni njenim saveznicima, ni ruskoj kulturi, ni ruskom jeziku. Nikada više neće biti veličanja Hitlerovih saučesnika koji su ubili stotine ljudi. hiljade Jevreja, Rusa, Poljaka i Ukrajinaca“, rekao je diplomata.

Prema njegovim rečima, plan poravnanja koji je predložio ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je neostvariv.

„Takozvana formula Zelenskog je samo ismevanje koncepta mirovnog plana“, naglasio je Nebenzija.

Početkom novembra Zelenski je najavio formulu od deset tačaka. Među njegovim predlozima je: obezbeđivanje radijacione i nuklearne sigurnosti, prehrambena i energetska bezbednost, oslobađanje svih zatvorenika, obnavljanje teritorijalnog integriteta, povlačenje ruskih trupa i prekid neprijateljstava, povratak pravde, suzbijanje ekocida, sprečavanje eskalacije, fiksiranje prekida neprijateljstava.

Kako je u intervjuu za RIA Novosti rekao ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, Rusija ne namerava ni sa kim da razgovara na osnovu „formule mira“, očigledno je da sam Kijev nije spreman za dijalog. On je dodao da Moskva nije odustala od ideje o diplomatskom rešenju sukoba.

O povlačenju ukrajinske vojske iz Kupjanska pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA