Najnovije

CRVENA LINIJA: SNS je vlasnik naših života, da li si bre normalan Vučiću! (VIDEO)

Nikada se na sednici Skupštine nije raspravljalo o nečemu za šta ne postoji tekst, raspravljati o tekstu koji niko nije pročitao, više liči na cirkus nego na skupštinu, rekao je bivši ministar i predsednik Nove Srbije Velimir Ilić u emisiji Konflikt jutjub kanala Pravi odgovor o pitanjima vezanim za Kosovo i Metohiju i spornom francusko-nemačkom planu koji nije predočen javnosti.

Prema rečima Ilića, pomenuti plan bi trebalo da se rešava jedino putem raspisivanja referenduma, te da predsednik Aleksandar Vučić nema ovlašćenja da sam donosi odluke koje se tiču građana Srbije.

- Kosovo je sastavni deo Srbije i to je ono što je jasno navedeno u Ustavu Republike Srbije. Mi kao suverena država ne možemo da dozvolimo da se krši ustav od strane neke proizvoljno sastavljene petorke - naveo je Ilić i dodao da jedino Savet bezbednosti koji je doneo rezoluciju 1244 može odlučivati o formiranju granica neke države.

Bivši ministar je objasnio da je Evropska unija samo skup zemalja tj. dobrovoljno udruženje, koje nema međunarodni legitimitet da donose odluke koje se odnose na kreiranje granica, dok je Savet bezbednosti svetska institucija.

Jedan od besmislenih poteza ove vlasti, prema rečima sagovronika, jeste predlog naše Vlade da EULEKS uđe na Kosovo i Metohiju, te da bi ta formacija morala da napusti teritoriju Kosova jer nije u stanju da reši eskalaciju problema koja se tamo dešava, a čiji smo očevici.
Bivši ministar je oštro kritikovao predsednika ističući da on “pojma nema” koje su granice države kojom upravlja.

Velimir Ilić konstatuje da situacija u zemlji nikada nije bila gora, a detaljnije o pitanjima Kosova i Metohije, inflaciji, potpunom unišetnju poljoprivrede, korupciji i “kumovskim” zapošljavanjima, kupljenim diplomama, pogledajte u videu.

BITKA ZA BAHMUT: Vagner napreduje i na jugu i na severu grada - situacija sve kritičnija (MAPA)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA