Najnovije

RUMUNIJA STAVILA KURTIJA NA MESTO: Nismo priznali Kosovo i ne menjamo stav

Rumunija nije priznala jednostrano proglašenje kosovske nezavisnosti i taj stav je ostao isti, poručili su iz Ministarstva spoljnih poslova.

Rumunija (Foto: Pixabay)

Kada su u pitanju pregovori u Briselu i evropski predlog o putu ka normalizaciji odnosa, iz Rumunije je saopšteno da ova zemlja pozdravlja spremnost na kompromis koji su pokazali Aljbin Kurti i Aleksandar Vučić.

„Rumunija u potpunosti podržava dijalog kojim posreduje EU, kao glavni kanal za efikasnu i sveobuhvatnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, koji može doneti trajni mir i stabilnost u regionu“, naglašavaju iz rumunskog MSP, prenosi „Kosovo onlajn“.

Dodali su i da izražavaju nadu da će tekući pregovori o aneksu prihvaćenog sporazuma brzo doneti rezultate, kako bi primena mogla da počne.

„Rumunija nije priznala jednostrano proglašenje kosovske nezavisnosti i naš stav ostaje isti. Međutim, bez obzira na to, Rumunija je imala konstruktivan pristup kada je reč o sporazumima o regionalnoj saradnji, viznoj liberalizaciji i drugim pitanjima“, saopšteno je iz MSP Rumunije, prenosi RT Balkan.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA