Najnovije

DAN „D“ SE VEĆ DESIO: Izdaja važi i bez potpisa, prespavali smo kapitulaciju (VIDEO)

Dan „D“ za Srbiju je već prošao, to je bio onaj Jovanjdanjski ultimatum, kada je došla ona petorka. Mislim da je taj 20. januar bio taj Dan „D“, kada je Aleksandar Vučić klekao, ili klimnuo glavom ili progutao žabu, štagod i rekao: „Prihvatam, radićemo na principu, radićemo na implementaciji“, izjavio je politički analitičar i urednik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović, prilikom gosotvanja u emisiji Luča na kanalu Pravi odogovor.

Đorđe Vukadinović (Foto: Jutjub)

Kako je naveo, tome je prethodilo „deset godina kapitulacija, predaja, prodaja i povlačenja“, pre čemu smo, prema njegovim rečima, prespavali taj Dan „D“.

- Ali u razgovoru sa starijima na slavi, ili u familiji, oni koji gutaju ovu priču pa kažu, pa nije ništa potpisao. Pa im kažete potpisao je to, to i to, ali onda kažu pa nije potpisao priznanje. Pa neće ni biti: „Ja, Aleksandar Vučić potpisujem priznanje Kosova“. Šta će im to, da oni mašu pričom o uzajamnom priznanju, da bi ovi rekli, evo nema uzajamnog priznanja? – ukazuje analitičar.

On je rekao da je Vučić prihvatio sporazum jer je ucenjen, a čime, možemo samo da spekulišemo.

- Nije država toliko stešnjena, koliko je on stešnjen, koliko je vlast i vladajuća ekipa stešnjena. Tako da ta priča o kupovini vremena, nisam video da je tu kupljeno vreme za Srbiju, već vreme za njih i njihovu vlast.

Vukadinović je podsetio da je sever Kosova bio „noga u vratima“ kosovskoj nezavisnosti, dok nismo briselskim sporazumom predali institucije Republike Srbije Prištini.

Urednik NSPM je govorio i o izborima u Crnoj Gori, i kako je rekao veruje da će prema svim pokazateljima biti drugog kruga u kojem će biti Milo Đukanović i još jedan kandidat opozicije, ili Jakov Milatović ili Andrija Mandić.

Međutim, izrekao je interesantnu tezu, da se srpski MUP praktično umešao u izbore, kada je dao podatke Državnoj izbornoj komisiji Crne Gore o prebivalištu Milojka Spajića u Beogradu, čime je njegova kandidatura poništena, a bio je glavni kandidat za novog predsednika Crne Gore. U čijem interesu je to srpski MUP uradio, kada, po rečima Vukadinovića, MUP je nerado davao podatke čak crnogorskom MUP-u, i to vezane za kriminal, a sada ih daje izbornoj komisji, saznajte u emisiji na kanalu Pravi odogovor.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA