Najnovije

UKRAJINCI PRIZNALI NEMOĆ: "Takav napad nikada nisam video, bilo je strašno"

U napadima na energetske i vojne objekte Rusi su koristili i najnovije rakete "kinžal" koje ne može da zadrži niti jedna PVO.

Foto: ria.ru

Predstavnik ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Jurij Ignat kazao je da su Rusi gađali "migovima-31K" važne ukrajinske objekte novim raketama, mnogohvaljenim "kinžalima".

Ignat je priznao da nijedan "kinžal" nisu mogli da obore, pa su sve te rakete pogodile ciljeve.

Raketirano je sadam ukrajinskih oblasti.

- Takav napad nikada nisam video. Bilo je strašno - iskreno je kazao Ignat.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski na svom "Telegram" kanalu je prokomentarisao da su stanovnici Kijevske oblasti bili u skloništima sedam sati. Osim Kijevske oblasti, najviše su gađani objekti oko Odese i Žitomira. Zelenski kaže da su Rusi gađali 81 raketom.

Rukovodioci Ukrajinskog energetskog holdinga tvrde da su tri termoelektrane ozbiljno oštećene. Gde su te termoelektrane ne govori se, ali sudeći po jačini eksplozija, jedna od njih je bila u Kijevskoj oblasti.

Rusi su prvi put počeli da gađaju energetske objekte 10. oktobra, kao odmazdu za to što su Ukrajinci napravili diverziju na Krimskom mostu.

Već je najavljeno da bi američki PVO sistemi "Patriot" uskoro mogli da počnu da se koriste u Ukrajini. Pomoćnik ministra odbrane SAD Daglas Buš je potvrdio da će Ukrajina moći da se brani od napada iz vazduha "Patriotima".

Poljski predsednik Andžej Duda izjavio je da je njegova zemlja spremna da isporuči ukrajini avione "mig 29" koje su do sada koristili poljski piloti. U Vašingtonu su potvrdili da su spremni da daju rakete koje mogu da koriste i "migovi". Duda je posebno istakao da su "migovi" koje će dati Ukrajini u letnom stanju, a Kijev za njih već ima obučene pilote.

TEŠKE BORBE ZA BAHMUT: Ruska artiljerija i vojska deluju munjevito, Ukrajinci krenuli u ofanzivu u važnoj oblasti

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA