Najnovije

Galijašević: Amerikanci i Nemci su razbili Jugoslaviju da bi razbili srpski prostor

Pozicija Srbije na geopolitičkoj slici svijeta je kao pred Berlinski kongres, prije 150 godina, i zato bi vrijedilo ponoviti stavove predsjednika Dodika koji se čuju iz okupirane BiH: Republika Srpska nikada neće ući u NATO, nikad neće uvesti sankcije Rusiji i nikada neće priznati lažnu državu Kosovo.

Piše: DŽevad Galijašević

Ta tri NE definišu srpsku poziciju u BiH i srpsku poziciju na ovom cijelom geopolitičkom prostoru.

U stvari, čini se da je Dodik najjasnije izrekao činjenicu da Srbi nikada nisu pobjedili i dobili slobodu za zelenim stolom – nikada se Srbi nisu oslobodili pregovarajući. Ako se vratimo i na izjavu Dobrice Ćosića -da Srbi dobijaju ratove, a gube mir, onda bih geopoliitčku situaciju tako posmatrao.

Sjetite se srpskog Prvog i Drugog ustanka, pobune Husein kapetana Gradaščevića ne a protiv Osmanskog carstva, Prvog i Drugog balkanskog rata, Prvog i Drugog svjetskog rata. Na kraju, sjetite se kako je taj rat završen: tako što je u Beograd ušla Crvena armija, kao vojska koja nam je poslije toga garantovala barem pola vijeka mira, prije nego što su neonacističke ambicije ujedinjene NJemačke i američka imperijalna moć ponovo udarili na nas.

Razorili su nam države i društvo i stvorili sedam marionetskih država. Upravo je to razlog zašto Srbija sada trpi pritiske. Kao što trpe i Srbi u Republici Srpskoj i Srbi u Crnoj Gori.

Dakle, opet se vraćamo na to ključno pitanje – zašto je smetala Jugoslavija, država koja je bila sposobna da artikuliše zajedničke interese na globalnom međunarodnom polju?

Nije smetala zbog Slovenaca i Hrvata nego je trebalo da se srpski etnički prostor fragmentira i da se uništi srpska tradicionalna stara nacija, koja ima dugu istoriju stradanja i pobjeda. Prvo je trebalo da se unište nacionalna osjećanja kod te nacije, zatim da se homogen etnički teritorij koji naseljavaju Srbi podjeli i isparceliše, a onda da se unište državni elemneti kako bi se Srbi pretvorili u ono što su Amerikanci – odnosno da ne budu nacija. Jer, američka nacija ne postoji!

A cijela američka istorija je manje stara i vrijedna od istorije stotina srpskih hramova i manastira na Kosovu!

Uzgred, zamislite, kada govorimo o starosjediocima Amerike, mi još uvijek govorimo o evropskim, španskim i engleskim zabludama da su našli kraći put do Indije! Pa su tako starosjedioci tamo još «Indijanci». Ne Apači, Šošoni, Irokezi, nego – Indijanci.

U toj i takvoj Americi, zbog bezbjednosnog, obavještajnog, vojnog i finansijskog pritiska, koga nacistički Gebels DŽordž Soroš vrši na unutrašnjem planu, Amerikanci još misle da su nacija…

Oni Srbima žele da nemaju državu i da im Šiptari rade ono što su Ukrajinci radili kad su dobili državu.

Sporazum o normalizaciji sa Šiptarima i saradnja sa Šiptarima nisu mogući ni kad biste im Beograd dali. Oni će državne granice, ako ih dobiju, iskoristiti za ono što su radili Ukrajinci: da ono malo Srba preostalih na Kosovu, spaljuju u Mitrovici, kao Ukrajinci što su spalili Ruse u Odesi!

ZAROBLJENI PRIPADNIK AZOVA: Jednog sam ubio ja, a jednog moj saborac (VIDEO)

Izvor: Sve o Srpskoj

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA