Najnovije

BITKA ZA AVDIJEVKU: Situacija za Ukrajince se pogoršava (MAPA)

Severno od Avdijevke, ruska vojska je potpuno očistila Krasnogorovku. Naselje je prešlo pod kontrolu ruskih oružanih snaga. Trenutno ruska armija napreduje zapadno od sela i obezbeđuje se u oslobođenim područjima.

Zbog gubitka Krasnogorovke, ukrajinske formacije su proteklih dana aktivno prebacivale municiju i osnovne zalihe u Avdijevku u slučaju proboja odbrane. Pored toga, na liniju fronta stiglo je još ljudi iz 116. brigade Teritorijalne odbrane OSU.

Južno od Avdijevke, nekoliko jedinica oklopne tehnike i jurišnih odreda iz 53. mehanizovane brigade OSU raspoređeno je u rejon Tonenkje i Sjeverne.

U oblasti 4 km severozapadno od Pervomajskog i 1,5 km severno od sela, opremljeni su vatreni položaji haubica 155 mm M777, au samom Pervomajskom najmanje jedan MLRS lanser.

Oslobođenjem Krasnogorovke situacija OSU u Avdijevci se pogoršala, ali je rano govoriti o opkoljavanju i napadu na samu utvrđenu oblast. Pre toga, potrebno je stvoriti povoljno uporište presecanjem vodova snabdevanja, koji, između ostalog, prolaze sa juga od Lastočknje i Orlivke.

Američki pukovnik: Artjomovsk uskoro pada - urušiće se ceo južni front

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA