Najnovije

Ruske „klinove“ koji zatvaraju Bahmut deli manje od tri kilometra

Situacija za ukrajinsku armiju postaje dramatična i u Bahmutu (Artjomovsku) u Seversku. Uprkos tome što od Severska do Bahmuta i Torecka ima oko 70.000 vojnika.

Rusi oko Severska zatvaraju obruč, nadirući sa severa na Jampolj i prema Krasnom Limanu, a sa juga, gde su preuzeli kontrolu nad važnim naseljem Zaliznjanskoe, prema Raj-Aleksandrovki sa čijim padom će ukrajinski garnizon u tom gradu izgubiti jedinu pravu „liniju snabdevanja“. A ruske snage moći da nastave prodor i prema Slavjansku.

Do potpunog zatvaranja obruča oko Severska ostalo im je oko 12 kilometara.

„Vagnerovci“ istovremeno privode kraju zatvaranje Bahmuta u „kotao“.

Severno od tog grada već vode borbu za Bogdanovku, na koju su udarili s juga, a jugozapadno od Bahmuta probijaju ukrajinsku odbranu u predgrađu Samaljot.

Te ruske atakujuće klinove deli manje od tri kilometra.

Američki pukovnik u rezervi Daglas Mekgregor, bivši savetnik šefa Pentagona, ocenio je da će potpuno opkoljavanje Ukrajinaca u Bahmutu dovesti do „lančane reakcije sa slomom ukrajinske odbrane na celom jugoistoku njihovog donbaskog fronta“.

„Borbe za Bahmut se bliže kraju, a to će biti početak nove faze sukoba jer će se ukrajinski južni front potpuno urušiti“.

On smatra da su „kijevski generali svoje vojnike već prepustili sudbini“.

Prošle nedelje je drugi američki ekspert za ukrajinski rat Skot Riter ocenio da sukob ulazi u završnu fazu tokom koje će ruska vojska početi da „rastura” lance snabdevanja Oružanih snaga Ukrajine.

Prema njegovom mišljenju, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je u očajnoj situaciji, pa zato od zapadnih saveznika moli nove partije naoružanja.

BITKA ZA AVDIJEVKU: Situacija za Ukrajince se pogoršava (MAPA)

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA