Najnovije

"SITUACIJA U OPERATIVNOM ĆORSOKAKU" Kijev pred važnom dilemom

Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov je u februaru najavio pripremu ukrajinskih snaga za kontraofanzivu.

Foto: Jutjub

Vojni gubici Ukrajine su tako ozbiljni, da ukrajinska komanda treba da odluči da li će da šalje vojnike u Artjomovsk ili da ih iskoristi za kontraofanzivu, piše NJujork tajms, pozivajući se na izjave činovnika.

- Ukrajinski gubici su bili toliko ozbiljni da je komanda prinuđena da odluči da li će odrede poslati da brane Bahmut (Artjomovsk) ili da ih iskoristi za prolećnu ofanzivu - navodi list.

Prema pisanju lista, u ovom trenutku administracija predsednika SAD DŽozefa Bajdena je uverena da potrošnja municije i gubici Ukrajine u području Artjomovska ne dovode u opasnost planiranu prolećnu kontraofanzivu.

- Ipak, što bitka duže traje, to je sve veća verovatnoća da će se to (mišljenje Bele kuće) promeniti - dodaje NJujork tajms.

Ranije je oficir ukrajinske armije Valerij Prozopas izjavio da zbog nedostatka snaga i sredstava Kijev ne može sebi da dozvoli ozbiljna ofanzivna dejstva u Donbasu. Prema njegovom mišljenju, situacija je dospela u operativni ćorsokak.

Vicepremijer Ukrajine za pitanja evropskih i evroatlantskih integracija Olga Stefanišina izjavila je da se Kijev bavi planiranjem ofanzivne operacije i dodala da očekuje oružje od Zapada da ne bi išao "na položaje Rusa praznih ruku".

Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov je u februaru najavio pripremu ukrajinskih snaga za kontraofanzivu.

Pocrnele krstove Kijevo-Pečerske lavre pogledajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA