Najnovije

ŠOKANTNA ISPOVEST AMERIČKOG PLAĆENIKA! Borio se za Ukrajinu, pa prešao kod Rusa, ovo ga je zgrozilo (VIDEO)

Kada je Rusija napala Ukrajinu u februaru prošle godine, i strani borci su rešili da učestvuju kako bi odbranili zemlju. Među njima je bio DŽon Mekintajr (25) američki veteran koji je podstaknuo i kolege DŽonija Alabama ili Bama, koji su se zauzeli i pridružili se međunarodnoj legiji teritorijalnog branioca februara 2023. godine, Mekintajr je sedeo u restoranu u Moskvi i razgovarao sa novinarem iz ruske mreže pod kontrolom države RT o svojoj odluci.

Mekintajr je prvi poznati strani borac koji je prešao neprijateljske linije da se pridruži Rusiji. U RT intervjuu tvrdio je da je otišao u Ukrajinu sa namerom da što duže ostane u ratu, ali je bio šokiran da su mnogi od njih "bili nacisti" koji su imali čak i tetovaže nacističkih simbola, poručuje Mekintajer.

Dva legionara koji su direktno radili sa Mekintejerom su rekli da je bila greška što su se priključili i da je on nestabilna osoba koja je zapravo pustošila u Ukrajini i izbačen je iz legije stranaca pre nego što je odlučio da dezertira. Video snimci pokazuju Amerikancima među uniformisanim borcem na zemlji koje pozivaju, "Bog blagoslovi Ukrajinu," i "Je*i se, Rusijo".

Zatim je prešao na drugu stranu. On je problematičan čovek koji često pije, a u borbi je i mokrio u vojnom vozilu, izgurao ukrajinsku stražu, i na kraju mu je zabranjeno da rukuje oružjem. Malkolm Nens, bivši oficir američke mornarice i stručnjak za kontraterorizam koji se pridružio međunarodnoj legiji Ukrajine u ranim danima rata i od tada je postao prepoznatljivo lice stranih boraca u Ukrajini, rekao je da je Mekintajr prouzrokovao probleme od početka.

"On je veoma nestabilan karakter, on profesionalno odlepio i još je i mentalno bolestan", rekao jen Nens. Dok su borci koji su razgovarali sa Insajderom naveli mentalno stanje pomenutog vojnika, dok su govorili o njegovim postupcima, samo mentalna bolest ne mora nužno ukazivati na spremnost za borbu, a legionari nisu profesionalno kvalifikovani da procene psihološki status osobe. Malo je poznato o Mekintajerovoj prošlosti, ali je pohađao je srednju školu Linkoln u Tenesiju, a potom je išao u vojnu obuku u Fort Blisu.

U američkoj vojsci je radio u požarnoj pešadiji od juna 2015. do avgusta 2017. godine, ali nikada nije bio raspoređen, rekla je portparolka američke vojske. Američka vojska nije mogla da potvrdi šta se desilo ili da da bilo kakve informacije o medicinskim ili kadrovkim radnjama vezanim za njega zbog saveznih zakona o privatnosti.

Penzionisani vojnik Marin Eliot Smit je upoznao Mektajra i rekao da je on u početku stekao dobar utisak i onda su počele čudne stvari da se dešavaju. Kako su se približavali bojnom polju počeli su da se suočavaju sa pretnjom smrti. "Jedne noći mi je poverio da je video duha psa koji je ubio", rekao je Smit. "Pa sam pomislio:" OK, možda nije baš normalan", rekao je on.

Sledeći put je Mekintajr rekao Smitsu da je FBI tražio da preti da će ubiti osoblje u Beloj kući, rekao je Smit. "Kako je vreme prolazilo, poverio mi se da se preobratio u islam i da planira džihad", rekao je Smit za Insajder.

Žestoki napadi Vagnera na jugu Bahmuta: Ruske snage se probijaju ka centru grada (MAPE)

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA